Руският президент Владимир Путин и неговият ирански колега Ебрахим Раиси

...
Руският президент Владимир Путин и неговият ирански колега Ебрахим Раиси
Коментари Харесай

Путин и Раиси обсъдиха евентуалното членство на Иран в Брикс

Руският президент Владимир Путин и неговият ирански сътрудник Ебрахим Раиси разискаха възможното бъдещо участие на Иран в групата БРИКС по време на телефонен диалог в четвъртък, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Групата от нововъзникващи стопански системи БРИКС - включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - би трябвало да разиска вероятното си разширение на среща на върха в Южна Африка идващия месец.

Путин и Раиси също потвърдиха поддръжката си за по-нататъшното развиване на двустранните връзки в търговията, превоза и логистиката и енергетиката, съобщи ТАСС.

Припомняме, че на 3 август по какъв начин Русия гледа на опцията Аржентина, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия да се причислят към БРИКС.

" Това е предмет на полемика . Ние не считаме, че би трябвало да изпреварваме и преди те [дискусиите] да се проведат сред страните-членки на БРИКС, би трябвало да заявим нашата позиция. Във всеки случай става дума за страни с с което имаме задоволително градивно взаимоотношение в разнообразни области ", сподели прессекретарят на президента.
 БРИКС измества Запада от кормилото на света?
БРИКС измества Запада от кормилото на света?

Войната в Украйна разреши на останалия свят да каже, че западният император е гол, само че също по този начин подсети, че алтернативата на охуления американски служител на реда ще бъде многополярна джунгла, в която надвиват единствено властта и интересите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР