Руският президент владимир Путин и бившият командир в частната военна

...
Руският президент владимир Путин и бившият командир в частната военна
Коментари Харесай

Путин е обсъдил с бивш командир на “Вагнер” сформирането на доброволчески отряди за Украйна

Руският президент владимир Путин и някогашният пълководец в частната военна компания “Вагнер ” Андрей Трошев са разискали сформирането на доброволчески отряди, написа obektivno.bg.

„ На последната ни среща говорихме за това, че ще се занимавате с образуването на доброволчески елементи, които биха могли да извършват разнообразни бойни задачи, най-вече, несъмнено, в зоната на (руските) специфични военни интервенции “, споделя Путин във видео, публикувано от пресслужбата на Кремъл.

Повече от година Трошев е взел участие в сражения в такова поделение и е наясно с “проблемите, които би трябвало да бъдат решени авансово, с цел да може бойната работа да се извърши по най-успешния метод ”, напомни Путин.

Трошев “вече е на работа в съветското министерство на защитата ” съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Критиките пристигнаха, откакто Путин се срещна с Трошев и съветския заместник-министър на защитата Юнус-бек Евкуров в Кремъл в петък.

Трошев е на 61-години и е полковник в пенсия и воин на Русия, взел участие е в управлението на ЧВК “Вагнер ”, съгласно ТАСС. Там той е бил с позивна “Седой ”.

Според по-ранни известия в съветските медии Трошев е считан за правоприемник на някогашния началник на „ Вагнер “ Евгений Пригожин, а Путин по-рано е предложил на наемниците да продължат да служат в частна военна рота отпред с Трошев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР