Руският президент Владимир Путин и беларуския му колега Александър Лукашенко

...
Руският президент Владимир Путин и беларуския му колега Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко се срещат до дни в Москва |

Руският президент Владимир Путин и беларуския му сътрудник Александър Лукашенко ще се срещнат в околните седмици. Днес Путин е честитил 66-ия рожден ден на Лукашенко и двамата са се уговорили за среща в телефонен диалог.

Срещата би трябвало да се състои в околните седмици в Москва, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, само че не уточни съответна дата.

Той добави, че Путин и Лукашенко са се оповестила за по-нататъшно подсилване на руско-беларуския съюз и за разширение на взаимноизгодното съдействие във всички сфери.

Преди дни Владимир Путин разгласи резултатите от президентските избори в Беларус за законни. Освен това той сподели, че е основал по молба на Лукашенко запас от чиновници на правоохранителните органи, които имат подготвеност да се намесят в Беларус, в случай че обстановката в страната излезе отвън надзор.

Путин акцентира, че към този момент това не се постанова и изрази вяра, че и в бъдеще няма възникне такава нужда.

Русия може да изпрати в Беларус военни елементи по силата на Договора за групова сигурност, а Договорът за съюзната страна планува изпращането и на полицейски сили, припомня БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР