Руският президент Владимир Путин говори за причините за пожара в

...
Руският президент Владимир Путин говори за причините за пожара в
Коментари Харесай

Путин изръмжа: Престъпна небрежност и немарливост в Кемерово

Руският президент Владимир Путин приказва за аргументите за пожара в комерсиалния център " Зимна вишна " в сибирския град Кемерово, при който починаха минимум 64 души.

" Това, което се случва, не са бойни дейности, не е ненадейно приключване на метан в мина . Хора са отишли да отдъхнат, деца. Ние приказваме за демография, а губим толкоз доста хора заради каква причина? Заради незаконна немарливост, поради небрежност ", акцентира Путин на заседание в Кемерово, отдадено на ликвидирането на следствията от пожара.

 64 са към този момент жертвите в мола в Русия, повода - немарливост
64 са към този момент жертвите в мола в Русия, повода - немарливост

Покривът е рухнал в две кинозали

Руският държавен глава е наредил на шефа на Следствения комитет Александър Бастрикин да даде правна оценка на дейностите на длъжностните лица, позволили нещастието. " Не можете да получите документ без пари, само че можете да подпишете всичко за пари ", посочи многозначително Путин.

Рано тази заран Путин е дошъл в Кемерово и е посетил мястото на нещастието.

Пожарът в 4-етажния търговски център избухна в неделя следобяд. Сред 64-те жертви има минимум 8 деца . В болница остават 13 потърпевши, като множеството са с отравяне от изгорелите газове.

По първични данни огънят е горящ на четвъртия етаж, което е довело до срутване на покрива. Работи се по няколко версии, като предпочитаната е нередовен електрически кабел .

Според проверяващите е имало съществени нарушавания както при въвеждане при употреба на мола, по този начин и в процеса на работата му. Вече са задържани петима души , в това число ръководителят на компанията, която ръководи комерсиалния център и охранител, който изключил противопожарната сигнализация .

Освен това спешните изходи са били блокирани , което затруднило евакуацията на хората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР