Руският президент Владимир Путин, говорейки в четвъртък, 29 февруари, с

...
Руският президент Владимир Путин, говорейки в четвъртък, 29 февруари, с
Коментари Харесай

Путин: Западът създава реален риск от ядрена война

Руският президент Владимир Путин, говорейки в четвъртък, 29 февруари, с обръщение до Федералното заседание, стартира речта си с тематиката за съветското навлизане в Украйна.
„ Сега Русия води обективна борба за своя суверенитет и своята сигурност “, акцентира Путин. Той също по този начин твърди, че „ специфичната военна интервенция “ (както съветските управляващи назовават ​​войната против Украйна – районен съд.) е подкрепена от „ безспорното болшинство руснаци “.
Путин също повтори острите си рецензии към западните страни.
„ Западът не просто се пробва да задържи нашето развиване, вместо Русия те се нуждаят от умиращо пространство “, споделя съветският президент.
В същото време той добави, че Западът е " сбъркал сметката ".
Путин предизвести Запада в четвъртък, че Русия разполага с оръжия, които могат да ударят на тяхна територия и че техните закани основават " действителен " риск от нуклеарна война.
" В последна сметка те би трябвало да схванат, че ние също имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия. Всичко, което Западът измисля, основава действителна опасност от спор с потребление на нуклеарни оръжия и по този метод унищожаването на цивилизацията ", сподели Путин на годишното му послание към страната.
Миналата седмица - на втората годишнина от пълномащабното съветско навлизане в Украйна - Съединени американски щати, Канада, Европейският съюз, Англия и след това редица други страни оповестиха нови огромни наказания против Москва. По-специално Съединени американски щати оповестиха, че вкарват 500 нови ограничаващи ограничения против Русия по отношение на войната, както и във връзка със гибелта на опозиционния политик Алексей Навални в съветска колония. Санкциите на Вашингтон включват, наред с други, ръководителя на Федералната пенитенциарна работа за Ямало-Ненецкия окръг Игор Ракитин и началника на наказателната колония ИК-3 в Харп, където Навални умря.
В наложителната си годишна тирада пред Народното събрание президентът формулира главните насоки на държавната политика. По-рано " Комерсант " писа, че актуалното обръщение на Путин " всъщност ще играе ролята на неговата предизборна стратегия ". Изборите за президент на Русия ще се проведат от 15 до 17 март. Путин се кандидатира като самономиниран претендент и възнамерява да стане президент за пети път. По закон всички претенденти би трябвало да разгласяват предизборната си стратегия не по-късно от 6 март.
Иван Жданов - съдружник на опозиционния водач Алексей Навални, чиято гибел в пандиза беше оповестена от съветските управляващи на 16 февруари - твърди, че поради посланието на Путин погребението на Навални би трябвало да бъде отсрочено с един ден. Според него екипът на политика не е намерил „ нито един човек, който да изкопае гроб до 29 февруари “.
" Истинската причина е ясна. Кремъл схваща, че никой няма да има потребност от Путин и неговото обръщение в деня на довиждане с Алексей ", написа Жданов. Сбогуването с Навални ще се състои на следващия ден, 1 март, в квартал Марьино в Москва.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР