Руският президент Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския флот

...
Руският президент Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския флот
Коментари Харесай

Путин е уволнил командващия на Черноморския флот на Русия

Руският президент Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския флот на Русия, основан в анексирания Крим. Със заповед на президента на поста е бил назначен вицеадмирал Виктор Соколов, оповестява Ройтерс, като се базира на съветски медии. Все още няма публично удостоверение за кадровите промени, написа Sega.bg.

Смяната в командването последва гърмежи в съветски военни бази в Крим предходната седмица и през вчерашния ден, напомня Ройтерс. Агенцията показва, че в случай че информацията за промяната на командващия се удостовери, то отстраняването на досегашния пълководец адмирал Игор Осипов ще бъде най-знаковото уволняване на боен през съвсем шестте месеца, откогато Русия стартира войната си в Украйна.

Украинските сили унищожиха един от трите огромни десантни кораба на съветския Черноморски флот, който бе хвърлил котва в окупираното пристанище на град Бердянск.

Руските медии показват, че аргументите за промяна на досегашния командващ Черноморския флот адмирал Осипов не се оповестяват. Те напомнят дейното присъединяване на Черноморския флот в „ специфичната военна интервенция “ на Москва в Украйна, както и загубата на флагмана „ Москва “. Публикации обвързват промяната на Осипов с гърмежите в Крим.

Взривовете на летището "Саки " в Крим не могат да променят съществено хода на военните дейности, само че ще окажат значително въздействие върху тях. За първи път съветски военни цели бяха ударени на разстояние над

Украинският президент Володимир Зеленски може да смени началника на въоръжените сили Валерий Залужний, който заема поста от юни предходната година, с командващия сухопътните войски Олександър Сирийски.Това пък, съгласно който е допустимо Залужний да поеме министерството на защитата от Олексий Резников. ЗаРезников се твърди, че той би се съгласил да поеме министерството на правораздаването, само че се показва, че то е заето сега от непосредствен на Зеленски.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е отстранил от служба основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова и ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Иван Баканов поради

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че 28 сътрудници на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) могат да бъдат уволнени. “В момента тече кадрова проверка на ССУ. Решава се въпросът дали да

Ако в действителност се стигне до такава рокада, то тя би билавтора значима промянав бранша на службите и армията, откакто Зеленски уволни ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и дълготраен другар Иван Баканов поради случаите на свързани с Русия чиновници на ведомството, както и махнаглавния прокурорИрина Венедиктова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР