Руският президент Владимир Путин е реваксиниран срещу COVID-19, съобщиха руските

...
Руският президент Владимир Путин е реваксиниран срещу COVID-19, съобщиха руските
Коментари Харесай

Путин се реваксинира срещу COVID-19

Руският президент Владимир Путин е реваксиниран против COVID-19 , оповестиха съветските осведомителни организации в неделя, оповестява " Ройтерс ".

с съветската ваксина Sputnik V.

" Днес по ваша рекомендация и тази на вашите сътрудници получих още една ваксина , Sputnik Light. Това се назовава реваксинация ", сподели Путин на среща със заместник-директора на изследователския център по епидемиология и микробиология " Гамалея ", който създаде и двете ваксини.

Според учения назалната форма на лекарството се възнамерява да бъде въведена в близко бъдеще след клинични изпитвания, оповестява ТАСС.

" Мога ли да вземам участие в този опит ", пита Путин. " Разбира се ", споделя заместник-ръководителят на Центъра, уточнявайки, че би трябвало да подпишете единодушие .

" Ще подпиша. Разбрахме се . Определено ще подпиша, можем да го създадем през днешния ден ", сподели Путин.

През октомври Министерството на здравеопазването на Русия издаде позволение на Център " Гамалея " за осъществяване на втората фаза от клинични изпитвания на ваксина против ковид под формата на назален спрей. Тази ваксина няма да анулира нуждата от рутинна имунизация, а ще се трансформира в допълнение към нея, осигурявайки още една преграда за инфекцията.

Повече от 50 милиона руснаци са имунизирани , разяснява Путин. " Сега в Русия над 50 милиона към този момент са получили тази ваксина, в света има даже повече: в тези страни, които я признават и употребяват, над 100 милиона ".

Президентът изиска да изясни " за какво е нужна тази имунизация и по кое време, на какво съображение би трябвало да се вземат решения за реваксинация ".

Путин също разбра по какъв начин имунизацията против covid се комбинира с имунизацията против грип . " Когато бях имунизиран преди към шест месеца или какъв брой време мина, споделиха ми, че не можете незабавно да се ваксинираш против грип, защото броят на имунизациите, употребявани против ковид зараза, резултатите от към момента бяха незадоволителни, споделиха, че би трябвало да извършите най-малко месец сред имунизацията против ковид и по-късно против грип, или назад. "

Путин посвети няколко въпроса на имунизациите за деца против ковид , като попита дали се работи по тях, по кое време лекарството ще бъде готово за приложимост, дали е модифицирана версия.

Друга тематика на диалог бяха медикаментите за ковид, по които се работи.
 Путин още веднъж прикани руснаците да се вaксинират с цел да се предпазят от Covid
Путин още веднъж прикани руснаците да се вaксинират с цел да се предпазят от Covid

Положението в Русия в този момент е по-лошо от преди година, заболеваемостта е 3 пъти по-висока, измежду децата е увеличена няколко пъти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР