Руският президент Владимир Путин е разпоредил на правителството да увеличи

...
Руският президент Владимир Путин е разпоредил на правителството да увеличи
Коментари Харесай

Путин издаде заповед, свързана с армията

Руският президент Владимир Путин е разпоредил на държавното управление да усили заплатите на военните и на чиновниците в силовите структури, съобщи ТАСС. Това ще стане, като се плануват спомагателни средства в бюджета за 2022-2023 година, които да надвишават растежа на инфлацията, съобщи News.bg.

Разпореждането е било обещано от съветския президент на 24 август, по време на ХХ-ия конгрес на ръководещата партия " Единна Русия ", а на 13 септември, то е било оповестено на уеб страницата на Кремъл. Срокът за осъществяване на президентското предписание изтича на 1 октомври. Освен това по предложение на Путин до края на годината на военните, курсантите и чиновниците в правоохранителните органи ще бъдат изплатени еднократно по 15 000 рубли или към 200 $.

Путин е разпоредил и да се отделят средства за модернизацията на пунктовете на централната поща по селата. Освен това на управляващите по районите в страната ще се отпускат минимум по 8 милиарда рубли годишно за горска защита. Междувременно президентът Путин е дошъл на полигона Мулино в Нижегородска област, с цел да следи главния стадий на руско-беларуските стратегически учения " Запад 2021 ". До 16 септември са планувани огромни маневри на 9 полигона на територията на Русия и на пет - в Беларус. В ученията вземат участие с изключение на съветски и беларуски бойци, а също по този начин и военнослужещи от Армения, Индия, Казахстан, Киргизстан и Монголия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР