Руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с френския

...
Руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с френския
Коментари Харесай

Берлин и Париж искат от Путин да притисне Асад

Руският президент Владимир Путин е провел телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел. Тримата водачи са разискали сирийската рецесия, заяви пресслужбата на Кремъл

"Обсъдена беше сирийската проблематика в подтекста на развиването на ситуацията в Източна Гута и обезпечаването на филантропичен достъп в този и други райони на Сирия. Изразено бе задоволство, че с помощта на взаимната градивна работа, на 24 февруари бе сполучливо съгласувана и призната резолюция 2401 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Отбелязана бе значимостта от продължение на общите старания в полза на цялостното и най-бързо осъществяване на плануваното в резолюцията ", се споделя в известието от Москва.



Путин уведомил Макрон и Меркел за практическите стъпки, подхванати от неговата страна за евакуацията на мирните поданици, доставката на филантропични артикули и оказването на здравна помощ на потърпевшото население в Сирия. Освен това е обърнато внимание, че прекъсването на военните дейности не включва интервенциите против терористичните групировки.

Според пресслужбата на Кремъл сред трите страни "е реализирана договореност да се засилва обменът на информация по разнообразни канали за обстановката в Сирия ".



Говорителят на немското държавно управление Щефен Зайберт съобщи след диалога, че Меркел и Макрон са призовали Путин Русия да окаже оптимално огромен напън върху сирийския президент Башар Асад за осъществяване на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да бъде реализирано неотложно преустановяване на въздушните удари и бойните дейности в Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР