Руският президент Владимир Путин е провел среща със сирийския си

...
Руският президент Владимир Путин е провел среща със сирийския си
Коментари Харесай

Путин изненадващо пристигна в Сирия преди срещата с Ердоган

Руският президент Владимир Путин е провел среща със сирийския си сътрудник Башар ал Асад в Дамаск. Това удостовери прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС, представена от Пик.

Това е първото посещаване на Путин в Сирия, откогато бе в базата “Хмеймим ” в провинция Латакия през 2017 година Именно Москва даде помощта (уговорена не без присъединяване на Иран), обърнала войната в интерес на режима на Асад. Някои съветски медии означават, че визитата съответствува с деня, когато Руската православна черква и няколко други посрещат Коледа.

Според Песков Путин е посетил команден пункт на съветски военни в Сирия и там е разговарял с Асад. “Президентът на Сирия изрази благодарност за помощта на Русия и съветските военни в битката с тероризма и възобновяване на мирния живот в страната ”, означи той, съобщи съветската организация.

“Руската и сирийската делегация ” са преговаряли по време на визитата, а Путин отбелязал, че “сега с убеденост може да се установи, че е изминато голямо разстояние по пътя на възобновяване на сирийската държавност и на териториалната целокупност на страната ”, а в Дамаск и “с невъоръжено око ” може да се видят “признаци на възобновяване ”.

Посещението в Сирия е ден преди диалозите с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул. Там на гала, на която е поканен и българският министър председател Бойко Борисов, той и Ердоган ще пуснат газопровода “Турски поток ”. Очаква се двамата държавни глави да обсъдят и тематики като Сирия и Либия.

Близкият изток стана мотив и за покана, отправена от Путин, към немския канцлер Ангела Меркел. Тя одобри и ще бъде в Москва тази събота.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР