Руският президент Владимир Путин е присъствал на среща на военното

...
Руският президент Владимир Путин е присъствал на среща на военното
Коментари Харесай

Путин е посетил Украйна. Изслушал е докладите на военните в Херсонска, Запорожка и Луганска област

Руският президент Владимир Путин е участвал на среща на военното командване в украинската Херсонска област, която е частично под контрола на Русия, заяви Ройтерс, като цитира информация от Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Путин е изслушал отчетите на командирите на въздушно-десантните войски и на армейската група " Днепър ", както и на други висши офицери, се споделя в изказването.

 

Посещенията на съветския президент в щаба на Днепровската група войски в Херсон и в щаба на Националната армия " Восток " в Луганската национална република не са били авансово готови, заяви ТАСС, като цитира пресслужбата на съветския държавен глава.

 

Владимир Путин дойде в Херсонска област с хеликоптер, след което се насочи с автомобил към щаба на войсковата формация “Днепър ”, оповестява БНР. Там Путин изслуша отчетите на командващия групировката военачалник Олег Макаревич и на командващия въздушно-десантните войски военачалник Михаил Теплински.

" Не желая да ви похищавам от директните ви отговорности, свързани с ръководството на войските. Затова ще работим тделово, малко, само че съответно. За мен е значимо да чуя вашето мнение за това по какъв начин се развива обстановката. Моля да започнете с отчет за обстановката в Херсонска област, а по-късно и в Запорожка ", декларирал президентът. Той поздравил военослужещите с Великден. И подарил на военнослужещите икона, копие, по неговите думи на светиня, принадлежала на един от най-известните министри на защитата на Руската империя. Иконата е с нерукотворния лик на Христос Спасител.

След това Путин посети щаба на войсковата формация " Восток " в така наречен Луганска национална република, където изслуша отчетите на военачалник Александър Лапин и други офицери. Това е второто посещаване на съветския президент в анексираните от Русия украински територии.

 

На 19 март той бе в град Мариупол в Донецка област в компанията на вицепремиера Марат Хуснулин.

 

" За нас е явно, че през днешния ден имаме ясни цели за потреблението на въоръжените сили и това се отнася най-много за украинското направление и за всичко, обвързвано със отбраната на нашия народ в Донбас, в другите нови територии. " Това Путин сподели в понеделник на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, който осведоми президента за военни учения, провеждани от Тихоокеанския флот.

В събота, 15 април, президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани НАТО за гаранции за сигурността на неговата страна още преди тя да се причисли към алианса. Той сподели, че е повдигнал този въпрос и по време на телефонния диалог с френския президент Еманюел Макрон, за който беше обявено по-рано същия ден.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР