Руският президент Владимир Путин е приел днес оставката на губернатора

...
Руският президент Владимир Путин е приел днес оставката на губернатора
Коментари Харесай

След 20 години на поста губернаторът на Кемерово подаде оставка заради пожара с 64 жертви

Руският президент Владимир Путин е приел през днешния ден оставката на губернатора на Кемеровската област Аман Тулеев, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Според формалното известие губернаторът се отдръпва " по лично предпочитание ". Във видеообръщение, поместено на уеб страницата на своята администрация, самият Тулеев споделя, че няма моралното право да остане губернатор " с подобен тежък товар " от " страшната покруса " в Кемерово на 25 март - пожарът в комерсиалния център " Зимната вишна ", в който починаха 64 души, в това число 41 деца.

Седемдесет и три годишният Аман Тулеев управлява Кемеровската област от 1997 година В предишното е имало нееднократни клюки, че той ще напусне поста. Миналата година той претърпя интервенция на гръбначния дирек и беше в нескончаем болничен, напомня ТАСС.

Путин e назначил за краткотрайно изпълняващ длъжността началник на региона вицегубернатора Сергей Цивилев, оповестява още Кремъл.

При пожара в комерсиалния център в град Кемерово в Сибир починаха 64 души, от които 41 деца. Следователите установяваха крещящи нарушавания, вследствие на които деца са се оказали блокирани в заключени кинозали, системата за предизвестие на клиентите не е била включена, а алармената система е била развалена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР