Руският президент Владимир Путин е получил покана да посети Куба.

...
Руският президент Владимир Путин е получил покана да посети Куба.
Коментари Харесай

Куба кани Путин на посещение

Руският президент Владимир Путин е получил покана да посети Куба. Това заяви съветският дипломат в ръководената от комунистите островна страна Виктор Коронели, представен от " Ройтерс ".

Той обаче посочи, че е прекомерно рано да се приказва за подготовка за такова пътешестване.

" Владимир Владимирович (Путин) има покана, само че не знам по какъв начин ще се стекат плановете му ", уточни Коронели пред РИА Новости. " Президентът на Куба беше в Москва неотдавна - през ноември предходната година, тъй че действително време не е минало ", добави той.

Куба и Русия са дългогодишни политически съдружници , като и двете страни са обект на наказания от Съединени американски щати. Те засилиха посредством улеснение на търговията и вложенията, с цел да заобиколят тези ограничавания.
 Русия няма да изостави Куба, а ще я доставя с гориво и зърно
Русия няма да изостави Куба, а ще я доставя с гориво и зърно

Хавана е един от стратегическите сътрудници на Москва в района

От началото на годината Куба е посрещнала 66 000 туристи от Русия , а възобновяването на постоянните полети на съветския народен транспортьор " Аерофлот " евентуално ще значи общо 100 000 съветски туристи, които ще посетят островите през 2023 година, означи Коронели.

На срещата си с Путин през 2022 година кубинският президент Мигел Диас-Канел му съобщи персонален привет от някогашния водач на Куба Раул Кастро и осъди глобите на Запада против Москва.

" Бих желал да кажа още веднъж, че Русия постоянно може да разчита на Куба, на всички наши желания и воля. Ще продължим да вършим всичко, с цел да подсигуряваме, че връзките ни ще продължат да порастват и укрепват ", увери той съветския водач.
 Русия благодари на Куба за
Русия благодари на Куба за " цялостното схващане " за войната в Украйна

Лавров разкритикува американските наказания против Хавана като противозаконни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР