Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за ратифициране

...
Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за ратифициране
Коментари Харесай

Путин подписа законите за 4-те украински области

Руският президент Владимир Путин е подписал четирите закона за одобрение на договорите за приемане на четирите отчасти окупирани от Русия украински области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска.

Съответните документи са оповестени, заяви през днешния ден ТАСС.

С това завършва формалното анексиране на четирите украински региона от Русия. Те съставляват близо 18 % от интернационално приетата територия на Украйна.

Договорите с назначените от Русия ръководители на окупираните украински територии бяха подписани на 30 септември въз основа на така наречен референдуми, проведени от Русия. Западните страни обявиха, че не признават резултатите от тези плебисцити, избрани от тях като нагласени.

Проблемен е и фактът, че областите не са окупирани напълно, а в тях работи украинската войска, както и партизански отряди. 

Анексирането няма да бъде прието от интернационалната общественост, тъй като това би довело до всеобщо прекрояване на граници и въоръжени спорове в страни, където има смесено население.

Анексирането на Крим е прието едвам от 10 страни по света - първа го направи Армения, която в този момент е във боен спор със прилежащ Азербейджан, последваха Афганистан, Беларус, Никарагуа, Боливия, Венецуела, Судан, Зимбабве. Сирия и Северна Корея. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР