Руският президент Владимир Путин е отворен за разговори за възможно

...
Руският президент Владимир Путин е отворен за разговори за възможно
Коментари Харесай

Кремъл: Путин е открит за разговори с Байдън за Украйна, но с условия

Руският президент Владимир Путин е отворен за диалози за допустимо споразумяване на спора в Украйна, само че отводът на Съединени американски щати да признаят анексираните украински територии за съветски основава спънки за намирането на евентуален компромис, сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Вчера американският президент Джо Байдън сподели, че е подготвен да беседва с Путин, в случай че той търси метод за преустановяване на войната, само че съгласно него към този момент съветският му сътрудник не е посочил сходен блян.

" Президентът Путин постоянно е бил, е и остава отворен за контакти, за договаряния. Разбира се, най-предпочитаният път за реализиране на ползите ни е с мирни, дипломатически средства ", означи Песков, запитан за коментар за изказването на Байдън.

" Съединени американски щати не престават да не признават новите територии в състава на Руската федерация и, несъмнено, това значително усложнява намирането на някаква взаимна основа, на благоприятни условия за съвместен разговор ", сподели представителят на Кремъл, представен от ТАСС.

Русия не е подготвена за договаряния със Съединени американски щати, в случай че за тяхно изискване се слага " изтеглянето от Украйна " , съобщи представителят на Кремъл. Той подсети думите на Байдън, че договарянията са вероятни " единствено откакто Путин изтегли съветските войски от Украйна ".

Песков добави, че точно Путин преди началото на войната в Украйна " се е опитал да инициира договаряния въз основа на квалифицираните от Русия проектодокументи (за гаранциите за сигурността на Русия) и със Съединени американски щати, и с НАТО, и с ОССЕ ", само че тогава " тази самодейност не е срещнала взаимно схващане ".

Говорителят на Кремъл заяви още, че в петък Путин е разговарял по телефона с немския канцлер Олаф Шолц. Според Кремъл съветският президент е декларирал, че немската и западната линия на Украйна е " разрушителна " и е призовал Берлин да премисли метода си.

Путин е защитил ракетните удари по цели в Украйна и е декларирал, че на Русия би трябвало да бъде разрешено да взе участие в следствието на повреждането на газопроводите " Северен поток " под Балтийско море.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР