Руският президент Владимир Путин е отворен за диалог по проблемните

...
Руският президент Владимир Путин е отворен за диалог по проблемните
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл: Путин е отворен за диалог с кандидат-президента Зеленский

Руският президент Владимир Путин е отворен за разговор по проблематичните въпроси с претендента за президент в Украйна Владимир Зеленский.

Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Повод за изказването му са желанията на Зеленский, който сподели, че в случай че победи на изборите, ще постави старания, с цел да спре войната в Донбас и ще води договаряния с съветското държавно управление за това.

„ Путин е постоянно отворен за разговор, като се изключи обстановки, когато се пробват да подплатят този разговор с разнообразни провокации, да го разкрасят с диверсии и тем сходни. В този случай реакцията на Путин е много ясна, недвусмислена и решителна. Но освен това президентът Путин постоянно е бил и остава последовател на разговора за решение на тези проблеми, които стоят на дневен ред”, сподели Песков, представен от ТАСС.
Създават група в поддръжка на Зеленский в украинския парламент Това разгласи отпадналият от първия кръг на изборите в страната Виталий Куприй
Пресаташето на съветския президент добави, че обстановката в Донбас би трябвало да бъде решена от самите украинци, а Москва не се явявала страна в този спор.

„ Президентът не един път е казвал, че основното за разрешаването на спора в Донбас не е разговорът с Москва. Москва не се явява участник в този спор. Това е вътрешен за Украйна спор и него могат да го разрешат самите украинци, в случай че беседват един с друг”, уточни Песков.

Това на процедура значи, че Русия няма да разисква обстановката в Донбас със Зеленский, стана ясно от думите на представителя на Кремъл.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР