Руският президент Владимир Путин е наредил от утре сутринта в

...
Руският президент Владимир Путин е наредил от утре сутринта в
Коментари Харесай

Путин обяви "хуманитарна пауза" в сирийския анклав Източна Гута

Руският президент Владимир Путин е наредил от на следващия ден сутринта в сирийския регион Източна Гута да е в действие " филантропична пауза ", оповестиха РИА " Новости " и РБК.

Решението, взето два дни след съвещание на Организация на обединените нации, което упорства за събаряне на оръжията след нова държавна атака в следения от бунтовници анклав близо до Дамаск, би трябвало да се ползва на ежедневна основа сред 9 и 14 ч. сирийско (и българско) време, оповестяват съветските управляващи.

Вчера водачите на Франция и Германия, президентът Еманюел Макрон и канцлерът Ангела Меркел, приканиха съветския държавен глава Владимир Путин да окаже напън върху Дамаск, с цел да спре въоръжената атака на сирйските сили против Източна Гута.

Стотици починаха в бунтовническия анклав предходната седмица под обстрел от сирийския режим, който разгласи, че е бил предизвикан от ракетни набези в квартали на Дамаск със починали цивилни. Наложи се съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, приключило с резолюция за неотложно преустановяване на огъня и 30-дневно преустановяване на огъня.

Повече от ден след съвещанието обаче примирието продължава да не се съблюдава, макар че задачата му е доставка на филантропични помощи и осъществяване на отлагани от месеци медицински евакуации.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1299)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР