Руският президент Владимир Путин е наредил на руската армия да

...
Руският президент Владимир Путин е наредил на руската армия да
Коментари Харесай

Путин е наредил на войските да влязат в Донбас

Руският президент Владимир Путин е наредил на съветската войска да влезе в два региона на Украйна. Това е записано в указите, с които Русия признава за самостоятелни републики териториите на Донецк и Луганск, съобщи Радио Свобода.

В текста се споделя, че Путин разпорежда на съветските въоръжени сили функционалностите по поддържане на мира в съответните региони.

До този миг няма удостоверение за фактическо нахлуване на съветски войски. В обществените мрежи се повиха фрагменти с придвижваща се на тази територия бойна техника, само че това може да се изясни с обстоятелството, че Русия и до момента е имала военно наличие на място, въпреки и това да е било отричано от Москва.

Самопровъзгласените "Луганска национална република " (ЛНР) и "Донецка национална република " (ДНР) бяха окупирани от проруски сепаратисти още през 2014 година Оттогава законните украински управляващи нямат достъп до тези територии.

В понеделник Русия освен призна "ЛНР и ДНР " за самостоятелни, само че и подписа с тях контракти за взаимопомощ. В едночасова тирада по малкия екран Путин сподели, че Киев прави геноцид против популацията на двата региона и добави, че в случай че Украйна не спре огъня против тях, последствията ще тежат на съвестта й.

По-рано през днешния ден водачите на самопровъзгласените републики се обърнаха към Русия с зов да ги признае за самостоятелни.

Очаква се, че във вторник Народното събрание в Москва ще ратифицира договорите за взаимопомощ. Влизането им в действие ще разреши на Русия да им оказва военна помощ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР