Руският президент Владимир Путин е наредил на правителството да изготви

...
Руският президент Владимир Путин е наредил на правителството да изготви
Коментари Харесай

Русия прави списък с украинци, които ще подлежат на икономически санкции

Руският президент Владимир Путин е наредил на държавното управление да изготви лист с украински физически и юридически лица, на които ще бъдат наложени стопански наказания, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

Нареждането попада в президентски декрет, оповестен през днешния ден на уеб страницата на Кремъл. Путин подписа декрет за специфичните стопански ограничения, които ще бъдат взети в отговор на антируските наказания на Украйна. В указа се означи, че решението е "в отговор враждебните и противоречащи на интернационалното право дейности на Украйна, свързани с въвеждането на ограничаващи ограничения по отношение на жители и юридически лица от Руската Федерация ", както и за отбрана на националните ползи. Указът влиза в действие в деня на подписването му и предстои на анулиране при анулация на ограничаващите ограничения, наложени от Украйна на съветски физически и юридически лица.

През февруари 2014 година Украйна вкара наказания против 1228 физически и 468 юридически лица, измежду които съветски служители, политици, шефове на компании, публицисти, някои поданици на Донбас, концернът "Алмаз-Антей ", "Газпромбанк ", "Аерофлот " и други През 2017 година Киев наложи наказания на съветски компании от сферата на интернет и медиите като Mail.ru Group, "Яндекс ", "ВКонтактe " и "Одноклассники ", напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР