Руският президент Владимир Путин е наредил на министъра на отбраната

...
Руският президент Владимир Путин е наредил на министъра на отбраната
Коментари Харесай

Путин нареди мощен удар срещу Украйна заради ...

Руският президент Владимир Путин е наредил на министъра на защитата Сергей Шойгу да удари Украйна с всички вероятни сили. Официалната заповеда е “да се засилят дейностите на Въоръжените сили (ВС) на страната във всички региони в Украйна”. Причината са американските ракетни системи HIMARS, доставени на украинците, които им дадоха опция да поразяват съветски хранилища и командни пунктове надълбоко зад фронтовата лини. Това написа проправителствената организация ТАСС.

Според ръководителя на Министерството на защитата такива ограничения са нужни, с цел да се попречи на Киев да нанесе масирани ракетни удари по цивилни поданици и гражданска инфраструктура в обитаеми места на територията на Донбас и други райони.


Уточнява се, че Шойгу е дал съответните инструкции, откакто е изслушал отчетите на командирите на групировките “Юг” и “Център”
които вземат участие в съветската “спецоперация” в Украйна.


Кадри запечатали последните минути на 4-годишната Лиза, която почина при съветски удар във Виница (ВИДЕО, СНИМКИ)
В началото на юли Шойгу разгласи, че съветските войски ще продължат да обезпечават мирния живот на териториите, попаднали под техен надзор по време на “специалнтаа военна операция” в Украйна.

Той също по този начин заяви, че военните, взаимно с елементи на националната милиция на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), изцяло са освободили територията на ЛНР.


През последните дни имаше поредност мощни детонации в окупираните от руснаците райони на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

Спътниковите изображения демонстрират, че точността е била доста висока.
От месеци украинците призоваваха Запада да им даде такива тежки оръжия. Сега, въпреки и в лимитирано количество, те ги имат, и ги използват с осезателен резултат в южната и източната част на страната.

Украинското командване не дава доста елементи, само че въпреки всичко Вадим Денисенко, старши чиновник в украинското министерство на вътрешните работи, сподели, че през последните две седмици “преди всичко с помощта на оръжията, които Украйна получи, бяхме н положение да унищожим над две дузини хранилища с оръжия, гориво и смазочни материали. Той сподели, че това сигурно ще повлияе на интензивността на огъня, който руснаците могат да съсредоточат.

Най-добри в своя клас са доставените от Съединени американски щати ракетни системи за залпов огън HIMARS, само че украинците към този момент разполагат и с гаубици M777
доставени от Съединени американски щати и Канада, както и с френски далекобойни гаубици “Сезар”.

Русия остро реагира на тези промени на фронта и продължава да насочва закани и предизвестие за ескалация, без това да смущава към този момент страните-доставчици. Руското външно министерство упрекна Съединени американски щати, че дават разследваща информация за украинските удари и че скрито са изпратили артилерийски инструктори, които оказват помощ за точния огън на украинските планове.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР