Руският президент Владимир Путин е казал на италианския премиер Марио

...
Руският президент Владимир Путин е казал на италианския премиер Марио
Коментари Харесай

Путин казал на Драги, че европейските фирми няма да плащат за газ в рубли

Руският президент Владимир Путин е споделил на италианския министър председател Марио Драги, че европейските компании ще продължат да заплащат за газ в евро и в долари вместо в рубли. Това заяви самият Драги по време на конференция през днешния ден.

Двамата водачи разговаряха през вчерашния ден. „ Това, което разбрах, само че може и да бъркам, е, че преобразуването на плащането… е вътрешен въпрос на Руската федерация “, разяснява Драги, представен от „ Ройтерс “.

„ Мисля, че в Русия е имало развой на размисъл, който докара до по-добро определение за това какво значи да плащаш в рубли, както го дефинира президентът Путин през вчерашния ден “, сподели още италианският министър председател. Снощи обаче от неговия кабинет оповестиха, че Путин е обрисувал система за заплащане на съветски газ в рубли по време на диалога в сряда.

Днес самият Драги отбеляза също, че не чака доставките от Русия да бъдат прекъснати, с което даде знак, че има вяра, че Русия се е отказала от проекта „ неприятелските “ страни да заплащат за газ в рубли. „ Не, (доставките) не са в заплаха “, уточни той. Путин му споделил и че актуалните контракти за доставки на газ остават в действие.

Отново през днешния ден представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, съобщи, че „ неприятелските “ страни ще би трябвало да купуват рубли за валутата, планувана в договорите им за последващи покупки на съветски газ, съобщи „ Ройтерс “.

Вчера държавен представител на Германия заяви, че страната ще продължи да заплаща за съветски газ в евро или в долари, допълвайки, че Путин споделил на канцлера Олаф Шолц по време на диалог в сряда, че за европейските сътрудници няма да се промени нищо макар проекта за заплащане в рубли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР