Руският президент Владимир Путин е изпратил на 19 септември до

...
Руският президент Владимир Путин е изпратил на 19 септември до
Коментари Харесай

Путин предлага мораториум върху ракетите в Европа

Руският президент Владимир Путин е изпратил на 19 септември до столиците на няколко десетки страни, в това число всички членки на НАТО, обръщение, в което предлага мораториум върху разполагането на ракети със междинен и дребен обхват в Европа и други райони, написа в. " Комерсант ".
Вестникът се базира на поискал анонимност посланик от страна, членуваща в Северноатлантическия съюз. Русия и по-рано е предложила на НАТО сходни договорености, само че алиансът не прояви интерес, напомня той.

Кремъл е изпратил аналогични послания и на редица страни отвън НАТО, да вземем за пример на Китай. Писма са получили също висшият външнополитически представител на Европейски Съюз Федерика Могерини и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Според събеседник на " Комерсант " в нито една от страните получателки от НАТО не преглеждат съществено предлагането на Москва, тъй като се счита, че Русия към този момент е разположила такива ракети на своя територия. Посланието на Путин обаче сочи, че Москва е подготвена да потвърди правотата си с каузи, написа " Комерсант ".
ОБВИНЕНИЯ

По-рано т.г. Вашингтон и Москва стопираха да извършват уговорките си по контракта, подписан в края на 1987 година сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати. Двете страни нееднократно си отправяха взаимни обвинявания, че нарушават съглашението.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР