Руският президент Владимир Путин е издал заповед военни части да

...
Руският президент Владимир Путин е издал заповед военни части да
Коментари Харесай

Путин е наредил руски военни да „пазят мира“ в Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин е издал заповед военни елементи да „ поддържат мира “ в Източна Украйна, оповестява АП.

Все още не е ясно какви формирования и по кое време ще бъдат ориентирани натам. Не е ясно и дали ще навлязат на територията на Украйна.

Според информация на CNN влизането на съветските елементи в Украйна би могло да стане още тази нощ. По данни на рският канал RT към този момент се вижда колона от военна техника в региона. Информацията не е публично доказана.

Съобщението на решението на съветския президент идва малко след най-динамичното развиване на обстановката района и часове, откакто Путин разгласи, че признава Донецк и Луганск, акцентира осведомителната организация AP.

След обръщението на съветския държавен глава Съединени американски щати и Европейски Съюз дадоха отговор, че ще наложат наказания на Москва.

Според анализатори изказването на Кремъл е противоположно на европейските старания за дипломатично решение на ескалиращата рецесия. Отношенията сред Изтока и Запада са подложени и на ново тестване, даже погледаното от комерсиална позиция. Представители от Съединени американски щати и Англия нарекоха дейностите на Русия като нарушаване на интернационалното право.

Решението за идва в ден, в който двата региона ускориха битките си, което западните сили смятаха, че Путин може да употребява, с цел да като предлог за офанзива, против страна, която се пробва да се опълчи на Москва да я издърпа назад в своята орбита, се акцентира още в публикацията на АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР