Руският президент Владимир Путин е имал днес работна среща в

...
Руският президент Владимир Путин е имал днес работна среща в
Коментари Харесай

Владимир Путин и Башар Асад разговаряха в Сочи

Руският президент Владимир Путин е имал през днешния ден работна среща в съветския курорт Сочи със сирийския президент Башар Асад, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Кремъл.
 
" Двамата организираха задълбочени диалози ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Путин и Асад се видяха за последно на 11 декември в съветската военна база Хмеймим в Сирия.

 Башар Асад и Владимир Путин БГНЕС

Двамата водачи са разискали бъдещите стъпки за политическо споразумяване на сирийската рецесия. Те са отбелязали нуждата от основаване на спомагателни условия за обновяване на " пълноформатния политически развой " в Сирия. Путин е поздравил Асад за забележителните триумфи на сирийските сили в битката с терористичните формирования.
 
Двамата са отчели триумфа на договарянията за Сирия в Астана и на самодейността, Конгрес на сирийския народ, извършена преди време в Сочи. Путин е споделил на Асад, че счита, че в Сирия към този момент е настъпило време за възобновяване на стопанската система и че предлага на сирийския президент да се обсъдят проекти в тази тенденция.-->
 
" Сега ние можем да направи идващите стъпки дружно с вас. А идната задача - това е несъмнено икономическото възобновяване и филантропичната помощ за хората, които се оказаха в сложна обстановка ", сподели Путин.

 Башар Асад и Владимир Путин БГНЕС

Според Асад пък срещата му с Путин дава опция за създаване на взаимна позиция за преговорните процеси в Астана и в Сочи.
 
Асад е споделил на Путин, че Дамаск с вдъхновение поддържа политическия развой в Сирия, който би трябвало да върви редом с битката с тероризма. Той сподели, че стабилността в Сирия се усъвършенства и това отваря вратите пред политическия развой. Сирийският президент заяви на Путин, че е взел решение да прати делегация в Организация на обединените нации за създаване на сирийска конституция по егидата на интернационалната организация.

 
" Президентът на Сирия е взел решение да изпрати свои представители, сво членове на делегацията за основаване на парламентарен комитет, който би трябвало да работи над главния закон на Сирия. Те ще бъдат изпратени в Организация на обединените нации въз основа на женевския развой ", сподели Песков.
 
Асад е отбелязал също растежа на съветски вложения в Сирия. Путин пък е споделил на Асад, че разчита на изтеглянето на непознатите войски от Сирия, защото след постигнатите забележителните победи и триумфи в битката с тероризма от страна на сирийската войска са били основани спомагателни условия в поддръжка на задействането на огромен политически развой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР