Руският президент Владимир Путин е готов да прати в Минск

...
Руският президент Владимир Путин е готов да прати в Минск
Коментари Харесай

Путин прие преговори с Киев при Лукашенко

Руският президент Владимир Путин е подготвен да прати в Минск съветска делегация за переговори с украинската страна за неутралния статус , заяви представителят му Песков. В нея ще влязат представители на Министерството на защитата, на външните работи и на администрацията на Кремъл.

Беларуският му сътрудник Лукашенко е уверил Путин, че е подготвен да сътвори всички условия за осъществяване на договаряния сред съседите си, както и подсигурява за тяхната сигурност.

Напомняме, че още нощес президентът на Франция Макрон предложи на съветския водач да приказва с сътрудника им Зеленский, който през днешния ден Руси разгласи, че още признава за държавен глава в Киев. Посредничеството се наложи, защото Путин не му вдигал телефона. Поканата не беше призната.

До тематиката за договаряния се стигна още веднъж в ранния следобяд, след като ръководителят на КНР Си Дзинпин се обърна към приятеля си в Кремъл с сходна молба.

По-рано външният министър Лавров бе споделил, че договаряния са вероятни единствено след отвод на украинската войска "прекрати противодействие и постави оръжие ".

Кирил Пламенов

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР