Руският президент Владимир Путин е готов да демонстрира готовността си

...
Руският президент Владимир Путин е готов да демонстрира готовността си
Коментари Харесай

"Таймс": Путин праща влак с ядрено оръжие към Украйна

Руският президент Владимир Путин е подготвен да показва готовността си да употребява оръжия за всеобщо заличаване с нуклеарен опит на границите на Украйна. Смята се, че НАТО е предизвестила своите членове, написа през днешния ден английският " Таймс ", представен от ClubZ.bg.

Кремъл алармира готовността си за забележителна ескалация, до момента в който Русия губи позиции на бойното поле. Страховете от по-ранните подмятания на Путин, че може да прибегне до сходна тактичност, се ускориха през вчерашния ден с изказванията, че трен, принадлежащ към секретна нуклеарна дивизия, е бил изпратен към Украйна.

Конрад Музика, основан в Полша анализатор на защитата, сподели, че влакът, видян в централна Русия, е обвързван с 12-та основна дирекция на съветското министерство на защитата и че е предопределен " за нуклеарните муниции, тяхното предпазване, поддръжка, превоз и снабдяване в частите ”.

Анализаторите допускат, че в случай че Путин реши да употребява нуклеарно оръжие, ще направи това в Черно море. Експертите считат такава " проява " за евентуална, само че не изключват използване на съветско тактическото нуклеарно оръжие против Украйна.

Това обаче носи риск и за Русия, защото ракетата може да даде засечка и да падне покрай съветски град.

Обявявайки готовност на 21 септември, Путин за следващ раз заплаши западните страни с нуклеарно оръжие, казвайки, че " това не е блъф ".

Съединени американски щати обявиха, че при положение, че Русия употребява нуклеарни оръжия в Украйна, отговорът на Вашингтон и съдружниците ще бъде съдбоносен. Щатите предизвестиха Кремъл за " пагубни последици ".

По мнение на шефа на украинското разузнаване Кирил Буданов, в близко време Русия няма да нанесе нуклеарен удар.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР