Руският президент Владимир Путин е формулирал теория за победата във

...
Руският президент Владимир Путин е формулирал теория за победата във
Коментари Харесай

ISW формулира теорията на победата на Путин в Украйна

Руският президент Владимир Путин е " дефинирал доктрина за успеха " във войната против Украйна, която допуска, че съветските войски могат да продължат последователното си пълзящо нахлуване за неопределен срок, като попречат на украинците да проведат сполучливи контраофанзивни интервенции и да " победят “ в опълчване на безсилие против Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това пишат от основания в Съединени американски щати " Институт за проучване на войната “ (ISW), представени от УНИАН и " Фокус ".

Според анализаторите от мозъчния концерн, съветските военни командири в този момент избират поредни настъпателни интервенции, които могат да реализират нещо последователно, вместо да стартират широкомащабна атака, която има за цел да реализира обилни оперативни облаги посредством бързи маневри.

" Путин и съветското военно командване... наподобява признават действителността, че съветските сили може да би трябвало да преследват изолирани оперативни цели в продължение на доста месеци, в случай че не и години ", означават от ISW.

Анализаторите считат, че с цел да се опълчват на Путин и да избегне удължаването на войната, западните страни би трябвало да побързат да обезпечат на Украйна нужната поддръжка за контранастъпателни интервенции.

" Путин евентуално се надява, че пълзящият прогрес на Русия в Украйна ще убеди Запада, че украинската победа е непостижима и че отстъпките върху украинската териториална целокупност и суверенитет са по-добри от украинското проваляне. Сега Путин не желае да одобри нищо друго с изключение на цялостна украинска капитулация ", пишат ISW.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР