Руският президент Владимир Путин днес се срещна с монголския си

...
Руският президент Владимир Путин днес се срещна с монголския си
Коментари Харесай

Путин покани президента на Монголия на срещата на върха на БРИКС

Руският президент Владимир Путин през днешния ден се срещна с монголския си сътрудник Ухнаагийн Хурелсух при започване на посещаване в Монголия и го предложения в Русия за идната среща на върха на БРИКС, съобщи ДПА.

" Очакваме Ви ", сподели Путин по време на срещата в столицата Улан Батор съгласно съветските новинарски организации.

Бързо разрастващите се страни Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка ще се срещнат в края на октомври в съветския град Казан. Путин съобщи, че желае да разиска най-вече икономическото съдействие в Монголия.

Посещението на съветския държавен глава е противоречиво, защото Монголия признава Международния углавен съд, който издаде заповед за арест на Путин поради войната на Русия в Украйна.

За първи път откогато заповедта влезе в действие през март 2023 година, водачът на Кремъл ревизира дали би могъл да посети страна, която съгласно законови разпореждания би трябвало да го екстрадира в централата на Международния съд в Хага.

Въпреки това задържането на Путин е извънредно малко евентуално поради икономическата взаимозависимост на Монголия от Русия и другата ѝ съседка Китай.

Монголия е обградена от две суперсили и поставя усиля да поддържа хармонични връзки както със прилежащите страни, по този начин и със Запада, отбелязва ДПА.

Според специалиста по Монголия Джулиан Диркъс предаване на Путин на съда в Хага би било съвсем " самоубийствено ".

Монголия – страна, с население към 3,4 милиона души, получава огромна част от горивото си от Русия. Китай е най-важният търговски сътрудник на Монголия и Улан Батор изнася първични материали, като да вземем за пример въглища, към Пекин, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР