Руският президент Владимир Путин днес е на посещение в Саудитска

...
Руският президент Владимир Путин днес е на посещение в Саудитска
Коментари Харесай

Путин отиде в Рияд с 200-членна делегация, подари на краля камчатски сокол

Руският президент Владимир Путин през днешния ден е на посещаване в Саудитска Арабия, където се срещна с крал Салман, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Това е първата аудиенция от 2007 година в страната за Путин, който желае да затвърди политическите и енергийните връзки на Русия в Близкия изток.

Той беше посрещнат с всички почести, полагащи се за държавно посещаване. Неговата лимузина беше ескортирана от конен ескорт до двореца на крал Салман в Рияд.

Путин изслуша осъществяване на съветския народен химн от саудитски боен оркестър, а след това беседва с краля.

Руският президент, придружаван от близо 200-членна делегация, беше поздравен при идването си от саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който по-късно беседва с съветския външен министър Сергей Лавров.

Крал Салман похвали връзките сред Русия и Саудитска Арабия. Той изрази убеденост в позитивните резултати от взаимните съглашения в енергетиката.

Путин похвали напъните на краля за поддържане на връзките, като посочи визитата на монарха в Москва през 2017 година

" Русия счита за изключително значимо разширението на другарските и взаимно преференциални връзки със Саудитска Арабия ", сподели той.

Салман съобщи, че Саудитска Арабия прави оценка дейната роля на Русия в района и света. По думите му Рияд се стреми към съдействие с Москва по всички въпроси, чието решение може да спомага за подсилване на сигурността, стабилността и мира, битката с екстремизма и тероризма, а също усилването на икономическия напредък.

" С неспокойствие чакаме да работим с Русия за реализиране на сигурност и непоклатимост и да се борим с тероризма ", сподели той.

Путин съобщи, че обмисля съгласуваност сред Русия и Саудитска Арабия като нужен детайл за гарантиране на сигурността в Близкия изток и Северна Африка.

Руският президент изрази вяра, че визитата му ще даде нов подтик на съдействието сред двете страни.

Путин и Салман дойдоха с електрическа количка за диалозите в двореца. Те се придвижиха с четириместния автомобил до залата за банкет, който саудитският крал даде в чест на съветския президент.

Путин подари на Салман камчатски сокол. Саудитският крал благодари на съветския президент и му подари картина. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР