Руският президент Владимир Путин, беларуският президент Александър Лукашенко и официални

...
Руският президент Владимир Путин, беларуският президент Александър Лукашенко и официални
Коментари Харесай

ISW: Путин използва обсадата на Ленинград, за да обвини Украйна и НАТО в нацизъм

Руският президент Владимир Путин, беларуският президент Александър Лукашенко и публични лица от Кремъл обявиха, че Русия е в екзистенциален геополитически спор с хипотетично модерно нацистко придвижване, което се простира оттатък Украйна, до момента в който отбелязваха 80-годишнината от пробива на обсадата на Ленинград.

Това показаха от Института за проучване на войната (ISW).

На 27 януари Путин участва на откриването на мемориал в памет на руските жертви на нацисткия геноцид в Ленинградска област и подчертава мощно върху отдавнашните изказвания, че Русия се бори с " нацистите " в Украйна .

Путин също по този начин съобщи, че определени страни са възприели нацистката идеология и способи, и обвърза това изказване с редица европейски страни, които предизвикват " русофобията като държавна политика ".

Путин съобщи, че Русия ще " направи всичко, с цел да потисне и дефинитивно да унищожи нацизма " и показа Русия като преследваща " стремежите на милиони хора... по цялата планета за същинска независимост, правдивост, мир и сигурност ".

Президентът на Беларус Александър Лукашенко също участва на церемонията и съобщи, че Беларус и Русия " още веднъж се сблъскват с въпроса за правото на живот на нашата цивилизация и запазването на родовите...[и] културни полезности ".

Директорът на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин съобщи, че Русия няма да спре на половината път в битката си против актуалните почитатели на нацизма, а ръководителят на съветската Държавна дума Вячеслав Володин категорично съобщи, че " фашистката идеология се трансформира в норма... за водачите на страните от НАТО " и съответно упрекна президента на Съединени американски щати Джо Байдън, канадския министър-председател Джъстин Трюдо, министър-председателя на Обединеното кралство (Обединеното кралство) Риши Сунак, френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц в спонсориране на геноцида в Украйна.

Володин формулира това хипотетично възходящо фашистко придвижване като " рисков път, който може да докара до нова международна война ".

Нацистка Германия обсажда Ленинград в продължение на повече от две години по време на Втората международна война, причинявайки гибелта на към 1,5 милиона руски жители.

Путин е роден в Ленинград през 1952 година, а дядо му е тежко ранен при отбраната на града.

Путин евентуално се е опитал да употребява известната си, въпреки и неизявена персонална връзка с обсадата и прочувствената прелест на един от най-драматичните моменти във Великата отечествена война (Втората международна война), с цел да разшири цялостната си идеологическа рамка на спора със Запада, в който е заел Русия.

Путин от дълго време се пробва да построи идеология за Русия , която да употребява в поддръжка на геополитическа борба със Запада, напомняща Студената война, и Кремъл може от ден на ден да употребява съществуващата изразителност за битка с нацизма, с цел да поддържа тези старания.

Кремъл прикани за " денацификация " в Украйна като фино скрито искане за промяна на режима и употребява осведомителни интервенции за украинските " нацисти ", с цел да обвие непровокираното си навлизане в Украйна в мита за Великата отечествена война.

Руски публични лица и преди са ползвали етикета " нацизъм " към западни страни и участници отвън Украйна, макар че евентуалната координирана изразителност на Путин, Лукашенко, Наришкин и Володин на 27 януари подсказва, че Кремъл може все по-често да слага етикет " нацист " на всеки възприеман съперник и вероятно на целия Запад .
 ISW: Войната за Путин - освен за победа над Украйна, а намаляване на НАТО
ISW: Войната за Путин - освен за победа над Украйна, а намаляване на НАТО

Продължава следствието към Ил-76

Възможно е Кремъл да е решил, че елементарният разказ, че Русия и други страни се борят с геополитическа нацистка мощ, е по-ефективна непосредствена наративна линия, в сравнение с опитът на Путин да се обърне към съветските жители и рускоговорящите на територията на някогашния Съветски съюз и Руската империя с идеологията на " Руския свят " (Русский мир), която се основава на целеустремено аморфни етнически идентичности, които не са съгласувани и които са в несъгласие с многоетническия състав на Русия.

Участието на Лукашенко в тази реторична поза подсказва, че Кремъл и Лукашенко може би считат, че този роман е по-лесен за съгласуване от апелите на Кремъл към етническите руснаци и " Руския свят ".

Кремъл все по-често се пробва да показа Русия като главен артист в границите на " международното болшинство ", което дефинира като " цивилизационна и културна общественост, която обективно се опълчва " на Запада (използвайки думата " обективно " в отзив от комунистическата идеология на Съветския съюз).

В увертюрите на Кремъл към незападните страни към момента не се признава, че тези страни имат културни, идеологически и политически разлики и че доста от тези страни евентуално не желаят да се включат в съветските апели към " Руския свят ".

Кремъл може би се надява, че " битката с фашизма " ще бъде по-лесна реторична линия за съгласуване с мечтаните сътрудници в границите на това измислено " международно болшинство ".

Путин особено упрекна балтийските страни , че са приели " нацизма ", евентуално като част от продължаващите старания на Кремъл да сътвори осведомителни условия за бъдеща съветска експанзия против членове на НАТО.
 Кремъл: Путин не обмисля да пусне Украйна в НАТО против завършек на войната
Кремъл: Путин не обмисля да пусне Украйна в НАТО против завършек на войната

Москва опровергава информация за подготвяни отстъпки

Путин твърди, че балтийските страни са оповестили хиляди хора, живеещи там, за " подчовеци ", " лишават " ги от " най-основните им права " и ги подлагат на " гонене ".

Въпреки че Путин не твърди съответно, че балтийските страни " преследват " руснаци или рускоговорящи, чиновници на Кремъл постоянно упрекват балтийските държавни управления, че водят " неонацистка " политика и че потискат руснаците и рускоговорящите.

В предишното Кремъл е употребявал концепцията си за " сънародници в чужбина ", която неразбираемо включва етнически руснаци и рускоговорящи от други етноси, с цел да оправдае съветската експанзия в прилежащите страни.

ISW продължава да прави оценка, че публични лица и представители на Кремъл може да се пробват да основат осведомителни условия за възможна бъдеща съветска експанзия в балтийските страни - и други членове на НАТО, като Финландия - под прикритието на отбраната на съветските " сънародници в чужбина ".

Кремъл може също по този начин да употребява претекста за отбрана на хората от хипотетична " нацистка " политика в бъдеще.

Съобщава се, че банките в Мианмар са се свързали с съветската банкова система за трансфер на финансови известия (SPFS) - съветски аналог на банковата система на Обществото за международни междубанкови финансови телекомуникации (SWIFT).

Руският министър на икономическото развиване Максим Решетников съобщи на 27 януари, че банките в Мианмар неотдавна са се свързали с SPFS, което ще разреши на съветските и мианмарските предприятия свободно да купуват и продават артикули.
 The Insider: Тайван се трансформира в главен снабдител на металорежещи машини за военния комплекс на Путин
The Insider: Тайван се трансформира в главен снабдител на металорежещи машини за военния комплекс на Путин

Санкциите не работят, тъй като струговете се изпращат в Русия през Турция и други страни

Русия стартира да създава своята банкова система SPFS през 2014 г . след заканите на Съединени американски щати да изключат Русия от SWIFT в отговор на съветската инвазия в Украйна през 2014 година През последните 10 години към SPFS са се включили към 20 страни.

Вестник " Вашингтон пост " заяви, че вътрешни документи на съветския Съвет за сигурност демонстрират, че чиновници на Кремъл работят за подкопаване на ролята на $ като международна аварийна валута и се надяват да работят с Китай за основаването на нова финансова система, която да заобиколи западното владичество в международните финансови преводи.

Неназовани европейски чиновници в региона на сигурността обявиха пред " Вашингтон пост ", че не е ясно дали Китай има действителен интерес към тези старания .

На 26 и 27 януари съветските сили нанесоха лимитирана серия от удари с дронове и ракети по Украйна.

Украински военни оповестиха, че на 26 и 27 януари съветските сили са нанесли удари по гражданска инфраструктура в Мирноград и Новохродовка в Донецка област и Антоновка, Херсонска област, с девет ракети С-300 и в Славянск, Донецка област, с ракета " Искандер-М ".
 Бившите пандизчии, воювали в Украйна, си желаят парите от Путин
Бившите пандизчии, воювали в Украйна, си желаят парите от Путин

Те не са получили и изтриване на престъпните им досиета, както им е било дадено

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че украинските сили са свалили всичките четири безпилотни летателни апарата " Шахед-136/131 ", които съветските сили са изстреляли към Украйна на 27 януари.

Говорителят на Южното оперативно командване полковник Наталия Хуменюк съобщи на 26 януари, че украинските сили усъвършенстват и укрепват способността си да противодействат на съветските съоръжения за безпилотни летателни апарати, в това число приспособленията за дронове " Шахед ".

Руските управляващи евентуално блокират връзките в Република Саха за четвърти следващ ден след митингите на 24 януари в поддръжка на съветски жител, за който се твърди, че е погубен от натурализиран съветски жител от Таджикистан. На 27 януари локални издания в Република Саха оповестиха, че спиранията на услугите WhatsApp и Telegram не престават след известията за спирания през нощта на 24 януари.

Местните осведомителни канали означават също, че заместник-министърът на цифровото развиване на Република Саха Андрей Суслов е декларирал на 24 януари, че " превантивната работа " на съветския федерален цензор Роскомнадзор е основала разстройства в връзката, само че от този момент никой от формалните лица не е коментирал продължаващите разстройства към 27 януари.
 Путин се среща с водача на хунтата в Чад
Путин се среща с водача на хунтата в Чад

Русия се пробва да ограничи въздействието на Франция, някогашната колониална мощ в Западна Африка и Сахел

Бившият кмет на Якутск Сардана Авксентева и ръководителят на Бизнес партията на Саха Виталий Обедин обявиха, че всички интернет връзки и връзки са се забавили, което е основало компликации за онлайн търговията и организирането на цифрови документи .

Руските управляващи евентуално се пробват превантивно да потушат вероятно обновяване на митингите и да " засилят ограниченията за социална сигурност и попречване на закононарушения " в сходство със заповедта на ръководителя на Република Саха Айсен Николаев след митингите.

Руските източници не оповестяват за сходни необятно публикувани спирания на връзките по време на или след няколкодневните митинги в Башкортостан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР