Руският президент Путин отправи заплахи към Запада за нова военна

...
Руският президент Путин отправи заплахи към Запада за нова военна
Коментари Харесай

Путин заплашва Запада: Още не сме започнали сериозните неща в Украйна

Руският президент Путин насочи закани към Запада за нова военна борба. „ Чуваме, че желали да ни победят на бойното поле. Нека единствено се опитат “, съобщи той в Москва, произнасяйки една от най-острите си речи от началото на войната в Украйна. „ Нека знаят, че ние към момента не сме почнали сериозните неща в Украйна “, сподели още Путин.

Остри обвинявания против Запада

Президентът твърди, че Русия не отхвърля воденето на мирни договаряния, само че държи на своите претенции. По думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков те били известни на украинската страна. Путин за следващ път упрекна Запада, че желал да се бори против Русия „ до последния украинец “ - това е постоянно използван израз на съветската агитация. Путин повтори и други пропагандни клишета, като това, че Западът водел „ стопански блицкриг против Русия “.

" Примитивна агитация "

Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Зеленски, реагира остро на думите на Путин. В Туитър той написа, че мантрата за „ война до последния украинец “ е ново доказателство за планувания от Русия геноцид против украинския народ. Подоляк упрекна Путин в „ примитивна агитация “. Руският президент направи своите изказвания, откакто Съединени американски щати и европейците ускориха доставките си на оръжие за Украйна през последните седмици, с цел да подкрепи украинската войска, която се пробва да спре съветското нахлуване в източната част на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР