Руският президент продължава да излъчва самочувствието, че в конфликта в

...
Руският президент продължава да излъчва самочувствието, че в конфликта в
Коментари Харесай

Конфликтът в Украйна: Путин е със самочувствието, че не е губещата страна


Руският президент продължава да излъчва самочувствието, че в спора в Украйна той самият не е губеща страна. Така продължава играта на покер край дългата му маса, в която залозите са „ мир “ или война “, написа ФАЦ.

Руският президент Путин одобри в Кремъл немския канцлер Олаф Шолц

Заради строгите ограничения, подхванати за предотвратяване на съветския президент Путин от заразяване с ковид, и немският канцлер Шолц трябваше по време на диалога си с него да седи далеч-далеч на дългата маса – както и френският президент Макрон преди този момент. Но въпросното разположение край масата за договаряния в това време беше и знак за оптималната отдалеченост на позициите на Москва и Запада в. На взаимната конференция Путин и Шолц въобще не оставиха усещането, че са съумели в някаква забележима степен да съкратят съществуващите разлики.
Редакцията предлага
Путин блокира пътя на Украйна на запад

С това, което сподели по отношение на, за възбраната на правозащитната организация „ Мемориал “ и за третирането на Навални, немският канцлер даде ясно да се разбере, че не се опасява да споделя нещата в очите на Путин. Шолц даже изрече на всеослушание името на – което от месеци насам заобикаля. Та в случай че някой от двамата събеседници в Кремъл фактически използваше тактиката на неразбираемото и двусмислено говорене, то това беше домакинът, който в действителност от дълго време е първенец в тази дисциплинираност. И въпреки всичко, най-малко едно нещо е ясно като бял ден: Путин има намерение един път вечно да блокира пътя на Украйна на запад. И западните страни не могат да разпореждат никакви особени очаквания върху съживяването на процеса от Минск. В Москва Шолц получи всякакви уверения, само че те в същия този миг бяха обезсмислени от апела на Думата към Путин да признае за самостоятелни страни. А Думата взема решение единствено това, което Путин желае. И немският канцлер нямаше какво друго да каже, с изключение на да предизвести, че това би било „ политическа злополука “.

Война или мир – покерът продължава

Путин съобщи още нещо, което надали може да се пояснява като израз на някакво предпочитание за разведряване. Той сподели, че в Донбас се провеждал геноцид против руснаците. Руският президент продължава да излъчва самочувствието, че в този спор той самият не е губеща страна. Така продължава и играта на покер край дългата му маса, в която залозите са „ мир “ или война “. Защото до момента в който към момента се приказва, към този момент още не се стреля. В същото време обаче нито един от тези диалози не дава каквато и да било гаранция, че армията на Путин още на следващия ден няма да нахлуе в Украйна.

Бертхолд Колер, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

www.faz.net

Всички права непокътнати. Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР