Руският президент посрещна лидерите от Общността на независимите държави (ОНД)

...
Руският президент посрещна лидерите от Общността на независимите държави (ОНД)
Коментари Харесай

Множество пожелания от страната и чужбина получи Путин навръх 70-тия си рожден ден

Руският президент посрещна водачите от Общността на самостоятелните страни (ОНД) в Константиновския замък край Санкт Петербург във връзка 70-тия си рожден ден - събитие, целящо да покаже, че Путин не е изолиран макар широкоразпространените рецензии за водената от него война в Украйна, съобщи ДПА. Информационна организация ТАСС пък заяви, че Путин е получил голям брой пожелания за здраве от страната и чужбина.

Патриархът на Руската православна черква Кирил моли всички да се молят за здравето на съветския водач. " Бог Ви е сложил на лостовете на властта, с цел да правите значима работа и да поемете отговорност за ориста на нашата страна и за хората, които принадлежат към нея ", се споделя в негова приветствена депеша. Патриарх Кирил изпрати писма и до свещениците в страната с апел за двудневни молебствия за здравето и дълголетието на Путин.

Поздравления дойдоха и от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, беларуския президент Александър Лукашенко, президента на Таджикистан Емомали Рахмон и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Ким означи, че Путин е постигнал значими триумфи в реализирането на огромната стратегическа цел за построяването на мощна Русия посредством своята дейна активност, поемайки тежката отговорност на държавен глава в продължение на доста години, заяви ТАСС. Севернокорейският водач добави, че Путин " се радва на огромно почитание и поддръжка от страна на необятните национални маси ".

Рамзан Кадиров, който ръководи съветската Чеченска република, изпрати дълъг видеопоздрав, в който означи, че Путин от дълго време играе значима роля за Чеченската република и е оказал помощ за освобождението на района от терора.

" Докато има Путин, ще има и Русия ", съобщи ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин в приветственото си изказване за рождения ден на съветския президент.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР