Руският президент нареди днес на местни служители да се справят

...
Руският президент нареди днес на местни служители да се справят
Коментари Харесай

Путин нареди на местни служители да се справят с горските пожари в Сибир


Руският президент подреди през днешния ден на локални чиновници да се оправят с горските пожари в Сибир и сподели, че не трябва да има повтаряне на миналогодишните пожари, които бяха най-големите, регистрирани до момента, съобщи Ройтерс.

" Трябва да се борим с пожарите по-ефикасно, систематично и настойчиво ", добави той.

На видеоконферентно заседание, излъчено по държавната телевизия, Путин сподели, че пожарите предизвикват обилни материални вреди и съставляват заплаха за живота на хората, за околната среда и за стопанската система.

" Големите горски пожари подкопават нашите старания в региона на отбраната на климата ", добави съветският държавен глава и означи смисъла на горите за оправянето с световното стопляне, прeдаде Асошиейтед прес.

И.д. министър на изключителните обстановки Александър Чуприан отговори на Путин: " Общо от началото на годината на територията на Русия са пламнали 4000 горски пожара на повърхност от 270 000 хектара " - повърхност по огромна от територията на Люксембург.

Най-малко осем души починаха в Сибир единствено в събота, откакто пожарите обгърнаха стотици здания в няколко села, а мощните ветрове затрудниха напъните по гасенето им.

Пожарите унищожиха съвсем 1300 здания в Курганска област, Красноярския край, Кемеровска, Иркутска, Омска и Новосибирска област. Жертвите са общо 16, а ранените 18, заяви Чуприан пред Путин, представен от ТАСС.

По думите му от пожарите са наранени общо 72 обитаеми места.

Властите в Курганска област вкараха изключително състояние на цялата територия на региона поради комплицираните метеорологични условия, които способстват за повишение на равнището на заплаха от пожари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР