Руският премиер Михаил Мишустин освободи днес Сергей Михайлов от поста

...
Руският премиер Михаил Мишустин освободи днес Сергей Михайлов от поста
Коментари Харесай

ТАСС е с нов директор – санкциониран, бивш говорител на Путин и автор на филми за него

Руският министър председател Михаил Мишустин освободи през днешния ден Сергей Михайлов от поста основен изпълнителен шеф на ТАСС, заяви организацията. Официалната причина е отдръпване по лично предпочитание. За нов началник е назначен Андрей Кондрашов, който преди този момент е работил като първи заместител общоприет шеф на Общоруската държавна телевизионна и радиокомпания (ВГТРК).

50-годишният Кондрашов, прочут водещ на вести по канала " Россия-1 ", е назначен през април 2018 година за първи заместител общоприет шеф на ВГТРК, а преди че няколко месеца бе прессекретар на предизборния щаб на кандидат-президента Русия Владимир Путин.

Представян е и като " създател на филми за Путин ", поради документалния " Крим. Път към дома " за анексирането на украинския полуостров през 2014 година и биографичния филм за президента " Путин ".

Европейски Съюз и Канада постановиха наказания против Кондрашов след началото на съветската инвазия в Украйна през 2022 година

 ТАСС е с нов шеф – глобен, някогашен представител на Путин и създател на филми за него

52-годишният Михайлов е прочут съветски пиар, създател и ръководещ сътрудник на организацията за развиване на връзките с обществеността " Михайлов и сътрудници ". Той пое държавната осведомителна организация ТАСС през 2012 година и радикално я промени. Преди идването му новинарската емисия на ТАСС изглеждаше доста по-архаична. В същото време организацията остана в границите на това, което диктуваше дневния ред на държавната власт. По-късно стана консултант на президента и член на борда на АО " Руски железници ", като ръководитеше отдела за корпоративни връзки на компанията.

През април 2022 година Михайлов попадна под наказания на Европейски Съюз, а по-рано беше включен в санкционния лист на Украйна.

Сега и двете държавни осведомителни организации ще бъдат под контрола на хора от ВГТРК. През декември 2013 година РИА Новости (сега Russia Today) бе управлявана от Дмитрий Кисельов.

В биографична информация, оповестена на държавния уебсайт, се споделя, че Кондрашов работи в малкия екран от 1991 година " Той беше сътрудник на ВГТРК за Централна Азия, отразяваше работата на Държавната дума, беше част от пула публицисти, упълномощени в Кремъл, водеше стратегиите " Вести " и " Вести недели ", се споделя в текста.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР