Руският премиер Дмитрий Медведев заяви днес, че можем да приравним

...
Руският премиер Дмитрий Медведев заяви днес, че можем да приравним
Коментари Харесай

Медведев се пошегува с лева, приравни го към юана


Руският министър председател Дмитрий Медведев съобщи през днешния ден, че можем да приравним в бъдеще българския лев към китайския юан, вместо с еврото, както е в този момент.

„ На мен преди малко ми хрумна една концепция във връзка приравняването на лв. към еврото: Хубава валута е и китайският юан. Може в тази посока да се намерения. И пазарът е голям. " Това бяха последните думи на премиера на Русия Дмитрий Медведев на българо-руски конгрес за туризма в София във втория ден от двудневната му аудиенция в София.

Вчера в края на взаимното изказване на Борисов и Медведев последната дума отново беше на съветския министър председател. "Това, което сподели моят сътрудник, по ослепителен метод показва една безспорна истина - изтребителите постоянно ще дойдат. Главното е да пристигна газът, да работят електростанциите ", разгласи тогава той.

Повод за днешната "хрумка " на Медведев беше констатацията на министъра на икономическото развиване на Русия Максим Орешкин, че спадът на съветските туристи в България е 25% за последните години и с 8% единствено за предходната. Това е, тъй като левът е вързан за еврото, съобщи Орешкин. Преди 5 година едно евро се разменяше за 45 рубли, а в този момент съвсем за 75 рубли (бел. авт.). Орешкин означи, че за сметка на това валутите на съперниците на България на туристическия пазар - Турция, Египет, Тунис, са поевтинели. "Този проблем за България е фундаментален ", сподели Орешкин.

Бойко Борисов след Орешкин съобщи, че България се гордее със постоянния лев и връзката му с еврото, "колкото и да е неприятно, че валутите се клатят ". "И чакаме през юни да ни поканят в чакалнята на еврозоната ", сподели още Борисов преди "последната дума " на Медведев.

България води миролюбива външна политика, с цел да притегля туристи

България води миролюбива външна политика, с цел да притегля повече туристи, сподели Борисов, като изреди страните, с които има положителни връзки - от Израел, Палестина и Саудитска Арабия до Косово и Сърбия. "Стотици милиони губим поради глобите, по тази причина постоянно съм упорствал да се върнем на масата за договаряния ", сподели Борисов. "В изискванията на наказания и на огромно напрежение на многополюсния свят ние с Дмитрий Медведев съумяваме да поддържаме много положителни и прагматични работни връзки. Не бива отново да се разделяме като нация на русофили, русофоби. Нека си гледаме нашите значими български ползи ", съобщи Борисов.

Нито той, нито сътрудника му от Руската федерация загатнаха, че глобите на персони и компании от Русия бяха наложени от Европейски Съюз поради анексирането на Крим през 2014 година

Борисов описа, че Медведев, който е фен фотограф, е останал впечатлен от Тракийското богатство и възкликнал, че "това злато е по-старо от китайската книжовност ". "Имаме положителни неща, които можем да предложим в областта на историческия, културния и религиозния туризъм. Стотици милиони страната вложи в църкви, манастири, джамии. Въпреки сложните интернационалните връзки успяхме да запазим положителния звук, който дава опция там, където не попадат глобите с цялата си гилотина, оптимално да можем да развиваме връзките си ", сподели Борисов.

Той добави, че в 59 града в Русия има центрове за издаване на визи от 1 февруари, с цел да се улеснят оптимално туристите. Борисов добави, че се договаря за фериботна връзка сред Бургас и Новоросийск, с която съветските притежатели на парцели в България могат да идват с колите си и даже да си докарат мебелировка.

Около половин милион туристи от Русия всяка година идват в България, сподели Медведев, откакто се пошегува с цялостната зала, че нямало да бъде толкоз цялостна, в случай че форумът е бил за газ. Около 300 хиляди съветски жители имат парцел на българското крайбрежие, сподели още Медведев. Според него българското гостолюбие е това, което кара руснаците да идват, както и положителната туристическа инфраструктура на добра цена и климата. Сигурността също е доста значима, сподели още Медведев. Борисов разгласи, че българските служби работят дружно с съветските да обезпечат сигурността по курортите.

Ако българският бизнес желае да печели от руснаци, да влага в Русия

Медведев сподели, че Русия обръща огромно внимание на туризма и е стартирана промяна с предоставяне на категоризация на хотелите. "Искаме за нашите български другари да разкрием цялата ни страна ", сподели съветският министър председател и добави, че Русия е преди всичко в света по естествени паркове и резервати.

Медведев акцентира, че най-важно за Русия е да има положително равнище на обслужване. "Защото на някои места то е високо, само че на някои места към момента не е толкоз положително. Стараем се да се опрем на международната процедура в тази сфера. Стараем се да предложим и нови туристически направления ", сподели още Медведев.

Орешкин пък посъветва българския туристически бизнес да влага в Русия, с цел да продължи да печели от съветските туристи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР