Руският премиер Дмитрий Медведев пристигна на двудневно посещение у нас.

...
Руският премиер Дмитрий Медведев пристигна на двудневно посещение у нас.
Коментари Харесай

Медведев пристигна у нас, доведе шефовете на Газпром и Росатом

Руският министър председател Дмитрий Медведев дойде на двудневно посещаване у нас. Заедно с него в София дойдоха шефовете на " Газпром " и " Росатом " - Алексей Милер и Алексей Лихачов, които са част от съветската делегация. 

Борисов посрещна Медведев на публична гала на пл. „ Св. Александър Невски “. 



Руският премиер поднесе венец пред Паметника на незнайния боец.



На церемонията по формалното посрещане участваха вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на външните работи, стопанската система, туризма, енергетиката, труда и обществената политика.

След церемонията двамата се насочиха към Министерския съвет за диалог на четири очи, който ще бъде последван от пленарна среща с съветската делегация.

В пленарната среща на двете делегации от българска страна с премиера Бойко Борисов ще вземат участие вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, и министрите Владислав Горанов, Бисер Петков, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

Част от руската делегация са още Олга Голодец, заместник-председател на държавното управление, Денис Мантуров, министър на индустрията и търговията, ръководител на съветската част на Руско-Българската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо съдействие, Александър Новак, министър на енергетиката, Максим Орешкин, министър на икономическото развиване, Максим Топилин, министър на труда и обществената отбрана, Зарина Догузова, началник на Федералната организация по туризъм, Александър Грушко, заместник-министър на външните работи.

Фокус на диалозите сред двамата министър председатели и по време на пленарната среща сред делегациите ще бъдат енергетиката, търговията, туризма, превоза, науката, образованието, културата, обществената политика, оповестиха от държавната пресслужба.

Утре Борисов и Медведев ще открият Българо-руски бизнес конгрес в региона на туризма. Руският министър председател ще се срещне и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

 Това е втората аудиенция на Медведев в България след идването му през 2008 година, когато беше част от делегацията на президента Владимир Путин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР