Руският посланик във Великобритания не вярва, че страната му ще

...
Руският посланик във Великобритания не вярва, че страната му ще
Коментари Харесай

Руският посланик във Великобритания не вярва, че страната му ще използва тактически ядрени оръжия

Руският дипломат във Англия не има вяра, че страната му ще употребява тактически нуклеарни оръжия във войната против Украйна, разяснява той пред Би Би Си. Андрей Келин сподели, че съгласно съветските военни правила такива оръжия не се употребяват в спорове като този.

Русия има доста строги разпореждания за тяхното потребление, сподели той, основно когато съществуването на страната е застрашено. „ Това няма нищо общо с актуалната интервенция “, посочи дипломатът.

Когато Владимир Путин сложи нуклеарните си сили в нараснала подготвеност в края на февруари, скоро след нашествието, това бе необятно възприето като предизвестие. Путин упрекна за това експанзията на Запада и НАТО.

Министърът на защитата на Англия Бен Уолъс дефинира постъпката като опит да се отклони вниманието на хората от „ това, което се случва в Украйна “, заявявайки, че Русия изостава от графика на своето навлизане единствено с няколко дни и се пробва да „ подсети на света “, че тя разполага с възпиращ фактор.

Тактическите нуклеарни оръжия са тези, които могат да се употребяват на релативно къси дистанции, за разлика от „ стратегическите “, които има опция да бъдат изстреляни на доста по-дълги дистанции и да разсънят призрака на тоталната нуклеарна война.

Но терминът към момента включва доста типове оръжия, в това число по-малки бомби и ракети, употребявани на полесражение. Смята се, че Русия има към 2 000 тактически нуклеарни оръжия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР