Руският посланик в САЩ съобщи, че Вашингтон е поискал от

Руският посланик в САЩ съобщи, че Вашингтон е поискал от ...

САЩ са поискали от 24 руски дипломати да напуснат до 3 септември


Руският посланик в САЩ съобщи, че Вашингтон е поискал от 24 руски дипломати да напуснат страната до 3 септември след изтичането на визите им, предава Ройтерс.

Анатолий Антонов не уточни дали американското искане е било предизвикано от спор и за момента няма коментар от Вашингтон.

„Почти всички ще напуснат без заместници, защото Вашингтон затегна рязко процедурите за издаване на визи“, каза Антонов в интервю пред списание National Interest, публикувано в неделя.

Още по темата
Москва и Вашингтон отдавна имат различни позиции по редица проблеми, а отношенията им се обтегнаха още повече, след като американският президент Джо Байдън заяви, че смята руския президент Владимир Путин за убиец.

Напрежението донякъде се успокои, след като Байдън се срещна с Путин за разговори на 16 юни, които дори доведоха до връщането на част от парите на чуждестранни инвеститори в руски държавни ценни книжа.

„Надяваме се, че здравият разум ще надделее и ще успеем да нормализираме живота на руските и американските дипломати в САЩ и Русия на принципа на реципрочността“, каза Антонов.

Той също така изрази надежда, че започналият през последно време диалог между САЩ и Русия по въпроси от кибер сигурността ще продължи.

„Можем да водим разговори в различни области – от кибер заплахите до системите за контрол на оръжията“, заяви Антонов.


Източник: investor.bg