Руският посланик в Сърбия Александър Ботан-Харченко е бил извикан в

...
Руският посланик в Сърбия Александър Ботан-Харченко е бил извикан в
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в Сърбия извикан да обяснява публикацията на Захарова

Руският дипломат в Сърбия Александър Ботан-Харченко е бил извикан в сръбското външно министерство , с цел да изясни устно обстановката с обявата на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова за визитата на сръбския президент Александър Вучич в Съединени американски щати, оповестява " Новости ".

Първият вицепремиер и външен министър на Сърбия Ивица Дачич е декларирал, че преди срещата с съветския дипломат му се е обадил съветският му сътрудник Сергей Лавров.

Според сръбския първи посланик обявата на Захарова " е основала излишно напрежение " в връзките сред двете страни , тъй че присъединяване на Лавров е било изключително значимо.

" За мен е прелестно и значимо, че самият Лавров, първият човек в съветската дипломация, се включи в разрешаването на обстановката ", означи Дачич.

Сръбското външно министерство съобщи, че случаят е завършил . Ведомството разгласява известие, в което се показва, че това " няма да остави следи върху положителните връзки " сред Москва и Белград .
 Решаването на разногласието към статута на Косово продължава в Брюксел
Решаването на разногласието към статута на Косово продължава в Брюксел

Мария Захарова съпостави Александър Вучич с Шарън Стоун в " Първичен инстинкт "

Вучич посети Белия дом предходната седмица, където сръбската делегация организира диалози с представители на Косово с посредничеството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

След срещата в обществените мрежи циркулира фотография на Вучич, седнал на стол против Тръмп. Захарова във " Facebook " разяснява фотографията, като прикрепи към обявата екранна фотография от кино лентата " Първичен инстинкт " с фамозната сцена на героинята на Шарън Стоун с кръстосаните крайници.

Сръбският президент реагира на тази обява, отбелязвайки " примитивизма и простащината " в нейното наличие. По-късно Захарова се извини и съобщи, че обявата е " неправилно интерпретирана ". Според нея единственото, което се съдържа в нея, е " отменяне на арогантното отношение от страна на " изключителните ", в това число " протоколни трикове ", към които американските управляващи прибягват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР