Руският посланик в Канада Олег Степанов посъветва Джъстин Трюдо да

...
Руският посланик в Канада Олег Степанов посъветва Джъстин Трюдо да
Коментари Харесай

Le JDM: Той веднага ще вдигне телефона - руският посланик в Канада предложи на Трюдо да се обади на Путин, за да се увери в намеренията му

Руският дипломат в Канада Олег Степанов посъветва Джъстин Трюдо да се обади на Владимир Путин, с цел да ревизира желанията на Русия по отношение на Украйна, написа Le Journal de Montréal. По думите на посланика, съветският водач сигурно ще отговори на апела и ще увери канадския си сътрудник, че Русия няма планове да нахлуе в Украйна. В същото време Степанов акцентира, че в Киев има сили, които могат да предизвикат спор.

Руският дипломат в Канада Олег Степанов посъветва премиера Джъстин Трюдо да се обади на съветския президент Владимир Путин, с цел да ревизира желанията на Русия по отношение на Украйна, оповестява Le Journal de Montréal. „ Сто % съм сигурен, че моят президент незабавно ще отговори на телефона “, увери Степанов, оплаквайки се, че двамата водачи не са имали нито една двустранна среща от първите избори на Джъстин Трюдо през 2015 година Посланикът сподели, че президентът Путин може да употребява апела, с цел да увери канадския министър председател, че Русия няма безусловно никакво желание да нахлуе в Украйна.

В понеделник, 25 януари, канадският министър председател Джъстин Трюдо сподели, че е " извънредно угрижен " за евентуална съветска инвазия в Украйна. Канада също изтегли фамилиите на дипломати, работещи в Украйна, по образеца на главните си съдружници - Съединени американски щати и Обединеното кралство - които направиха същото. Миналата седмица Канада също отпусна заем от 150 млн. $ на Украйна. На брифинг в сряда министър председателят би трябвало да разиска вероятни спомагателни ограничения за подкрепяне на страната.

Посланик Степанов от своя страна увери, че страната му не има намерение да върви в нахлуване, намеквайки, че по негово мнение, самите украински политици може да се опитат да предизвикват враждебни дейности. „ Правителството ми е загрижено, че в Киев има партия на войната. Има радикални политици, които могат да употребяват сегашната напрегната обстановка, с цел да предизвикат спор “, предложи Олег Степанов, призовавайки Канада да успокои пламът, пламнал у тези политици.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР