Руският посланик в ЕС аплодира противопоставянето на Еманюел Макрон срещу

...
Руският посланик в ЕС аплодира противопоставянето на Еманюел Макрон срещу
Коментари Харесай

Русия приветства ветото на Макрон срещу Македония и Албания и разногласията в ЕС

Руският дипломат в Европейски Съюз приветства опълчването на Еманюел Макрон против разширението на съюза. Одобрението от Кремъл още един път демонстрира по какъв начин Путин се възползва от „ разрушителната дипломация “ на френския президент, с цел да задълбочи раздялите сред европейските съдружници.
Владимир Чижов, посланикът-ветеран на Кремъл в европейския блок, съобщи, че Макрон „ има съображение “, когато твърди, че Европейски Съюз би трябвало да се оправи с напрежението сред своите членове преди да стартира договаряния за присъединение на Северна Македония и Албания, заяви БГНЕС.

Коментарите на Макрон по въпросите, вариращи от разширението на Европейски Съюз до “мозъчната смърт” на военния съюз НАТО, провокираха мощни рецензии от страна на някои съдружници, откакто Европа бива обрисувана като слаба и нерешителна.

Други коментатори похвалиха френския президент, че се изправя против съществени проблеми, сочи разбор на " Файненшъл таймс ".

„ Президентът Макрон има съображение, когато споделя, че Европейски Съюз първо би трябвало да се оправи със личните си вътрешни въпроси преди разширението си “, споделя в изявление Чижов, който е на поста от 2005 година

„ И несъмнено, обективно казано, да се каже, че и Северна Македония, и по-специално Албания са подготвени за участие, би било жестоко пресилване при цялото почитание към тези две страни “, злорадства Чижов.

Русия е една от няколкото конкурентни сили, които се борят за властта в Северна Македония, Албания и четири други територии на Западните Балкани, които са заобиколени от страни от Европейски Съюз и се стремят да се причислят към блока. Франция остана сама, когато предишния месец се опълчи на започването на договаряния за присъединение със Скопие и се причисли към Холандия и Дания, дружно с които блокира кандидатурата на Тирана.

Според критиците позицията на Париж вреди на въздействието на Европейски Съюз в района и не възнагради решителни стъпки като тази на Северна Македония, която промени името си, с цел да постави завършек на десетилетия спор със прилежаща Гърция.

Мнозина дипломати от НАТО се тормозят от напрежението, зародило след военното навлизане на Турция в Северна Сирия и търканията сред Тръмп и европейските съдружници. В предизборната си акция американският президент маркира алианса като „ стар “ и от този момент обществено хока европейските съдружници, че не съумяват да харчат повече за своите военни.

Коментарите на Чижов евентуално ще провокират яд в някои европейски страни, които настояват, че намесите на Макрон са контрапродуктивни, тъй като подкопават доверието към НАТО и Европейски Съюз.

Полският министър председател Матеуш Моравецки към този момент жигосах като " рисков " въпроса, заложен от Макрон, дали членовете на НАТО към момента могат да разчитат да се пазят взаимно. Моравецки отвърна с думите, че френският водач е в „ друга позиция “, защото „ не усеща горещия мирис на съветската мечка на врата си “.

Старата лисица Чижов се надява под водачеството на Макрон опитът " да се подобрят връзките с Русия да бъде сериозен и значителен ".

Други страни, в това число балтийските републики и Полша, са скептично настроени и настояват, че Русия при президента Владимир Путин не е трансформирала държанието си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР