Руският посланик в Букурещ Валери Кузим е бил извикан в

...
Руският посланик в Букурещ Валери Кузим е бил извикан в
Коментари Харесай

Руският посланик в Букурещ е бил извикан в румънското външно министерство

Руският дипломат в Букурещ Валери Кузим е бил извикан в Министерството на външните работи поради поредност от " спорна " информация, оповестена от съветската страна.

 

В обява преди няколко дни съветското посолство написа, че 200 румънци са били убити в Украйна, заяви " Джиджи24 ".

 

Министърът на външните работи Луминица Одобеску разпореди съветския дипломат да бъде извикан тази заран.

 

„ На посланика беше предадено дълбокото неодобрение на румънската страна по отношение на изкривения и променчив метод, по който се преглеждат значими тематики от двустранно значение, които произлизат от историческото минало, в това число и в общественото известие на посолството на Руската федерация “, оповестиха от Министерство на външните работи.

 

На срещата на посланика на Руската федерация беше напомнена „ нуждата от цялостно и непрекъснато присъединяване в дипломатическата процедура, в това число във връзка с поддържането на отговорно държание в обществената връзка “.

 

През последните дни напрежението сред Букурещ и Москва се повиши в допълнение.

 

На 14 март членовете на Европейския парламент /ЕП/ одобриха резолюция, в която приканват Русия да върне на Румъния златото и предметите на културното завещание, предадени на Руската империя за предпазване през 1916-1917 година

 

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отговори: " Румънците не са нация и няма да им върнем златото. Европейските водачи са идиоти, слабаци и нищожества. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР