Руският посланик в България е бил поканен да се яви

...
Руският посланик в България е бил поканен да се яви
Коментари Харесай

Външно министерство привика руския посланик в България 

Руският дипломат в България е бил поканен да се яви в Министерството на външните работи. Това съобщи представителят на кабинета Лена Бориславова след постоянното съвещание на Министерския съвет.

Изказването й е по отношение на следствието на спецпрокуратурата и на ДАНС за съветски посланик, който е бил разузнавач в България.

„ Работим дружно със службите. Премиерът координира персонално с Външно министерство. Посланичката е била поканена да се яви в Министерство на външните работи. Доколкото ми е известно, тя е отказала и ще изпрати собствен заместител ”, сподели тя.
България приключва участието си в две интернационалните банки 
България приключва участието си в Международната капиталова банка и Международната банка за икономическо съдействие, заяви Бориславова.

“Това се прави в подтекста на груповия отговор на Европейския съюз”, изясни Бориславова.

По думите й това е в съгласие от всички страни членки на Европейски Съюз.
Коя е МИБ
Международната капиталова банка, някогашна банка на Съвет за икономическа взаимопомощ, е основана през 1970 година в Москва. Тя е многостранна финансова институция за развиване, в която членуват България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия.

Банката отпуска средносрочни и дълготрайни заеми на организации, банки и предприятия, настоящи на територията на държавите-акционери на банката, а също и на организации от други страни, за реализиране на взаимни капиталови планове и стратегии.

Банката обръща особено внимание на планове в браншове, които са предпочитани за развиването на стопанските системи на страните членки или на такива със важен обществен резултат. Предоставя се финансиране за строителство, разширение, реорганизация и техническо осъвременяване на уреди и предприятия, както и за внедряване на нова продукция, за отбрана на околната среда, инфраструктурата и други

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР