Руският посланик у нас търсеше провокация, трябва да бъде тотално

...
Руският посланик у нас търсеше провокация, трябва да бъде тотално
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Руският посланик у нас търсеше провокация, трябва да бъде тотално изолиран


Руският дипломат у нас търсеше провокация, би трябвало да бъде тотално изолиран. Това разяснява в  „ Офанзива ” някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова по отношение на последните изявления на Елеонора Митрофанова. По думите й видно е търсенето на провокация и мощното неуважение към страната ни.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3285
„ Това, че през днешния ден се изговарят такива думи и се демонстрира такова отношение, не значи, че те са нови. Загадка е за какво сме се правили, че не виждаме това снизходително отношение, да не кажа надменно. В миг, в който има чувството за достолепие от страната ни, настава жестоко и надменно неспокойствие. България би трябвало да се освободи от това. Не се сещам, за страна от Европейски Съюз и НАТО, която да не е експулсирала съветски дипломати. Тази тактичност на инфилтриране на страни, за които се счита, че са противников, не се ограничи единствено до България. Реакцията на Митрофанова беше грубиянска. Тя би трябвало да бъде тотално изолирана като персона. Разочарованието от отношението на Русия към България не е ново ”, изясни тя.

Поптодорова разяснява и отхвърли на страната ни да изпрати защитно облекло на Украйна. „ Да откажеш защитно облекло на Украйна е рискова и необяснима позиция. Разбира се, че няма да пращаме оръжия, само че да те пратим бронежилетки и каски значи тотално вземане предвид с Русия, което в никакъв случай не ни е носило дивиденти ”, добави тя.

По нейните думи преди 15 години за страната се е обсъждало изпращането на самолети Ф-16, като тогава политически бива натисната експертната груба това да не се случи.

„ Щяхме да имаме доста по-подготвени водачи през днешния ден, в случай че това се беше осъществило. Самолетите в последна сметка бяха изпратени за Румъния ”, добави тя.

Във връзка с извършените три формата в Брюксел сред евролидерите някогашният посланик разяснява, че те са доказателство за започването на нов стадий в връзките. „ Постави се диалогът за енергетиката на масата. Той ще бъде дълъг, само че са положени главните параметри. До средата на месец май би трябвало да имаме и съответни стъпки. Около 40% от потреблението на газ за Европа идва от Русия, подвластни сме. Важно беше посланието от Брюксел, че ще се прегледат и националните енергийни миксове, което за първи път влиза в заключенията на Европейския съвет ”, посочи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР