Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова е изразила в телевизионното

...
Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова е изразила в телевизионното
Коментари Харесай

Руският посланик не се е изказвал от името на българския народ, според посолството

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова е изразила в телевизионното си изявление позиция, учредена на разбора на публичното мнение по тематиката за специфичната военна интервенция на Въоръжените сили на Русия в Украйна. Не са прозвучали никакви изявления " от името на българския народ " против държавното управление.

Това се споделя в позиция на съветското посоолство във връзка на изказването на премиера Кирил Петков за това, че " не е задоволително по никакъв метод непознат Посланик да приказва от името на българския народ против българското държавно управление ", бихме желали да изясним следното.

Цитира се изявлението пред съветската телевизия " Россия 24 " от 21 март т.г.

От съветското посолство считат за недопустимо служители. без значение от сан и публична служба, обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация за оценките на протичащите се в приемащата страна събития.

Това непосредствено опонира на духа на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година, се споделя още в позицията на посолството.
 Няма да гоним Митрофанова, макар че се месила във вътрешните ни каузи
Няма да гоним Митрофанова, макар че се месила във вътрешните ни каузи

Допълнителна помощ за Украйна с изключение на филантропичната поддръжка не е обсъждана

Припомняме, че малко по-рано на брифинг в Министерски съвет, министър председателят анонсира последстващи стъпки по отношение на изявления на съветския дипломат Елеонора Митрофанова, с които тя си разрешава да се изрича от името на българския народ против българските управляващи.

Една възможна среща сред нея и Кирил Петков няма да е първа. В началото на март месец поради нейни изказвания Министерство на външните работи изиска публично опрощение, които Митрофанова сервира обаче пред Кирил Петков.

Не е обсъждано съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова да бъде отзована. Това стана ясно от коментара на първия ни посланик Теодора Генчовска пред медиите преди съвещанието на външната парламентарна комисия. Тя обаче упрекна съветския посланик във вмешателство във външната политика на страната.

Не е обсъждано да дадем спомагателна помощ за Украйна с изключение на филантропичната поддръжка.

Бежанската вълна ще се усили освен към България, само че и към Полша, са упованията на министър Генчовска. По данни на Организация на обединените нации към понеделник над 3 милиона за украинските бежанци. Над 10 милиона са вътрешно разселените, които също могат да потеглят към Европа. Външният министър посочи, че се поставят всичко старания бежанците да се усещат добре у нас.
 Премиерът: Не е задоволително съветският дипломат да приказва против държавното управление
Премиерът: Не е задоволително съветският дипломат да приказва против държавното управление

Един непознат дипломат не е редно да приказва от името на българския народ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР