Руският посланик у нас Анатолий Макаров е изненадан от решението

...
Руският посланик у нас Анатолий Макаров е изненадан от решението
Коментари Харесай

Посланик Макаров: Удивен съм от решението на САЩ за съдия Миталов

Руският дипломат у нас Анатолий Макаров е сюрпризиран от решението на Съединени американски щати да забранят на български арбитър да влиза в страната им. Напомни, че без доказване на виновността, не може да се приказва, че арбитър Андон Миталов е подкупен.


Руският дипломат не познава Андон Миталов и не е наясно с претекстовете на американските управляващи. Смята обаче, че съдията ще има опция да отбрани достойнството и професионалната си известност.
Анатолий Макаров - дипломат на Русия в България: Удивен съм от решението на Съединени американски щати да наложи възбрана за влизане в страната на арбитър Андон Миталов поради корупция. Аз не зная дали той и фамилията му изобщо са имали желание да пътуват за Съединени американски щати или където и да е било другаде. Но като цяло всяко обвиняване се нуждае от доказване. Докато виновността на индивида не бъде потвърдена, той не може да бъде упрекван.
Каква ще е реакцията на Москва, откакто преди две седмици страната ни отзова още двама съветски дипломати, упрекнати в шпионаж, дипломат Макаров разясни.

Анатолий Макаров - дипломат на Русия в България: В интернационалната дипломация работи правилото на взаимност, който вероятно ще бъде прибавен. Такава е практиката по света.
В отговор на журналистически въпрос дипломатът подсети, че президентът Путин е бил на посещаване у нас преди 12 години.
Анатолий Макаров - дипломат на Русия в България: Навярно идва време за нова аудиенция. Но вие разбирате, че такова посещаване би трябвало да бъде добре квалифицирано с подписването на съответни съглашения и планове, с цел да има смисъл. Навярно 12-годишен период е задоволителен, с цел да се организира ново посещаване.
Съобщи също, че се разисква допустима дата за посещаване на съветския външен министър Сергей Лавров. А на въпрос дали България е фронтова страна сред Русия и Съединени американски щати, дипломат Макаров отговори с усмивка.
Анатолий Макаров - дипломат на Русия у нас: Не ме плашете с такава военна терминология. На територията на България не водиме война нито с американци, нито с който и да било различен. За нас България е страна на мира, а Черно море е територия на дружбата. Американците имат право на взаимни планове, руснаците също. Единственото, към което Москва се стреми, е да реализира тук свои планове, които са стопански преференциални и за двете страни.
Анатолий Макаров разяснява тези тематики, откакто постави цветя пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в София във връзка Деня на дипломата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР