Руският посланик Елеонора Митрофанова в поздравлението си по повод националния

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова в поздравлението си по повод националния
Коментари Харесай

Митрофанова сравни Освобождението ни с това на Донбас

Руският дипломат Елеонора Митрофанова в поздравлението си във връзка националния празник на България съпостави Освобождението страната ни с войната за Донбас. Тя честити празника на българите и съобщи, че в своята история Русия в никакъв случай не е започвала войни, а ги е довършвала. И съпостави протичащото се в Украйна в този момент с Руско-турската освободителна война.

" С оглед на последните събития споделям на българите, че е имало времена, когато Русия ги е освобождавала, а през днешния ден пристигна време Русия да освободи Донецк и Луганск от 8-годишното робство. Русия организира освободителна интервенция по демилитаризация и освобождението на две огромни украински области. Тези две обстановки - през 1878 и в този момент, по някакъв метод си наподобяват ", счита Елеонора Митрофанова. Тя дефинира протичащото се в този момент като " като обективна, от дълго време закъсняла акция за отбрана на народа на Донбас от нацисткия киевски режим, който в продължение на 8 години безсистемно убиваше цивилни жители ".

" Многобройните опити за разрешаване на спора по дипломатически път се провалят. Вместо да се вслушат в мнението на жителите на Донецката и Луганската национални републики, те оказват напън върху украинските управляващи да съблюдават споразуменията от Минск ", сподели Елеонора Митрофанова.

Тя декларира още, че западните страни са траяли да въоръжават украинските фашистки групировки, като на процедура ги подтикват да подхващат решителни дейности против цивилното население в Донбас.

" На този ден бих желала да насърча българските жители да се замислят и да погледнат на събитията, които се случват в Украйна, с взор, който не е мъгляв от антируската агитация ", сподели още Митрофанова.

По думите ѝ в Украйна се организира специфична военна интервенция и се прави денацификация на " незаконната киевска власт, която от 2014 година води война със личния си народ ". Руският дипломат напомни, че в своята история Русия в никакъв случай не е започвала войни, а ги е прекратявала.

" Убедени сме, че нашата идея е вярна ", приключи Елеонора Митрофанова и още веднъж поздрави българите за празника. Вчера тя избра да сервира цветя на паметника на Шипка, вместо да се яви в Министерство на външните работи и да получи протестна нота, с която двама дипломати от посолството бяха изгонени от България за шпионаж.

Вчера дипломат Митрофанова не отиде в Министерство на външните работи, с цел да получи нотите за експулсиране на двама чиновници от Руското посолство. В същото време тя популяризира във фейсбук, че е на връх Свети Никола, с цел да означи Деня на освобождението на България. Там тя постави венци и цветя пред Паметника на свободата, повдигнат в памет на починалите по време на Руско-турската война 1877-1878 година



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР