Руският посланик Елеонора Митрофанова не трябва да бъде канена на

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова не трябва да бъде канена на
Коментари Харесай

Божанов: Най-правилно е Митрофанова да не бъде канена в НС, това ще превърне деня в цирк

Руският дипломат Елеонора Митрофанова не би трябвало да бъде канена на първото съвещание на 48-ото Народно заседание, с цел да не се стига до превръщането на първия ден на новия парламент " в един спектакъл ". Такава позиция изрази депутатът от " Демократична България " Божидар Божанов в изявление пред bTV.

Според него има задоволително институционални причини тя да не бъде канена като посетител на събитието като да вземем за пример обстоятелството, че Русия е оповестила България за " вражеска страна ".

" Най-правилно е Митрофанова да не бъде канена, тъй като в българското Народно заседание депутатите да излизат, тъй като някой бил някъде - ще трансформира деня в цирк. А това е доста значим ден за тази институция ", разяснява Божанов.

Във вторник въпросът с поканата на съветската посланичка д. От " Демократична България " и " Продължаваме промяната " се оповестиха " срещу " наличието на Митрофанова на първото съвещание на новия парламент, до момента в който Българска социалистическа партия и " Възраждане " не видяха проблем в това. Представителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " не заеха позиция.

В сряда обаче водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и даже сподели, че депутатите му няма да влязат в Народното събрание, в случай че " госпожа Митрофанова пристигна ".

Божанов дефинира позицията на ГЕРБ като " лъкатушене по тематиката " и посочи обстоятелството, че на 6 септември по време на тържествена гала по случай Деня на Съединението.

Депутатът от " Демократична България " сподели още, че от обединяването нямат проблем да гласоподават " с ГЕРБ и с други политически сили " по общи тематики като тези, свързани с осъждането на съветската война в Украйна. Той обаче акцентира, че макар че това е " значима момента тематика " евроатлантическите полезности, благодарение на които ГЕРБ се пробва да сформира ново държавно управление, не се изчерпват до позиция за Украйна.

" Първата евроатлантическа полезност е върховенството на закона и равното му използване. По тази тематика ГЕРБ не престават да дават никакви сигнали, че не са разбрали казуса ", добави Божанов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР