Руският посланик Елеонора Митрофанова е на извънредна среща при премиера

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова е на извънредна среща при премиера
Коментари Харесай

Премиерът привика Елеонора Митрофанова заради 3 март, тя му се извини

Руският дипломат Елеонора Митрофанова е на изключителна среща при премиера Кирил Петков. Инициатор на диалога е министър-председателят.

Българският министър председател прикани първия съветски посланик да се придържа към общоприетите правила на дипломатическо другарство и изиска от нея да се отнася с нужното почитание и да не употребява обидни квалификации към българските институции. Посланик Митрофанова се извини на министър-председателя.Преди дни тя съпостави интервенцията в Донецк с Руско-турската война от 1878 година

Министър-председателят изрази и възмущението си, че в формалния си привет към страната ни във връзка 3 март, съветското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България. “Нашата благодарност към съветския народ за Освобождението не може да бъде принизявана посредством съпоставения с днешната братоубийствена война в Украйна”, акцентира той.

Петков настоя посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България, в сходство с интернационалните конвенции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР